Followers

Thursday, 14 July 2011

gemok pun gemok laaa...

leya | 12:47 |
gemok? eh bkn sayer ye..hehehe
gemok slalu org ckp sbb kolestrol byk..kolestrol = lemak btol ke?
tpi ade gk yg gemok sbb mkn mknan brkhasiat dgn kuantiti yg byk..so itu xde msalah la kn...

mcm mne bole gemok tu? ape lgi sbb mkn banyak la kn? xkn la ko tetibe lak bgun pgi trus jdi gemok..
pastu kdg2 pelik bile mereka2 yg gemok ni dok gusar + risau memikirkan mcm mne nk kurus or kurangkan lemak yg melebih2 dlm bdn tu...tp at the same time still mngamalkan cara idup dorg yg lame iaitu mkn, mkn dan mkn..dahla tak bersenam..sbb ade gk org sekeliling aku ni yg resah je pkir cmne nk kurus blk tp die xtgk kt crmin diri die cmne..mksd aku hari2 mulut tu tak henti2 mngunyah mknan yg mmg mnghasilkan kolestrol yg tinggi pastu bersenam pn tidak...cmne ko nk mndapatkan berat bdn yg ideal tu cik kak? pkir smpai botak pn lom tentu dpt caranya kalo diri sndiri xmau ubah kn...kalo duit byk bole la gi ke fitness2 tu ke ataupun g sedut lelemak yg ade tu..abes cite..

ade jgak yg gemok tp sihat...tahap kolestrol ok, darah ok, jantung pn ok..dan tak bermakna kurus2 slim tu dh ckup sihat plak ye...so fair n square..it depends pada si empunya badan dan lifestyle mereka.

hehehe just tertarik je ngn statement Maria Tunku Sabri yg mngacara JJCM dlu tu...die ckp die bahagia dan tak kisah berbadan gempal or gemok ni sbb die mmg suke makan...katenye die bersikap positif dimana walaupun berbadan gempal tp die masih mempunyai potongan badan dan masih boleh bergaya dgn pakaian2 yg org tak gemuk lain pakai...ape pun die mmg nmpak happy je ngn life die skrang ni yg penting tak mnyusahkan org lain dan diri sendiri kn..


pun masih boleh bergaya kan kan kan?


plus size model...comel tak?



6 comments:

asfira aminuddin said...

kadang2 ada jugak yg gemuk sbb keturunan. yes, now dunia da maju. yanh gemuk2 mmg bole berfesyen :))

Asha said...

setuju dgn asfira tuh. ada je yg gemuk sbb keturunan.

ishiko said...

pretty in another side ^^

leya said...

asfira: yup btol tu..lupe nk state kn kt bab yg tu hehe...janji kne pda gayanye kn..;p
asha: heheh..yer2 saye pn setuju
ishiko: so true...yg pnting mind set n lifestyle kn ;p

deeya said...

ape yang Allah baagi tu semua ade kelebihannya .. sye kecik mcam budak skolah rendah pun ade kelebihan & kelemahan . yg penting b'syukur dan mestilah kena selalu puji diri sendiri .. aku comey aku comey aku comey . muehehehe ~

leya said...

deeya: hehehe..yer2 btol tu kne brsyukur...dan sntiasa brusaha mnjadi lgi baik asalkan x mlanggar hukum Allah..;p