Followers

Thursday, 21 July 2011

~ Diseret van..

leya | 10:16 |

salam..gud moning semua...

baru jek lps bce paper psal budak 3thn kne seret ngn van skolah sejauh 100meter...tragis btol aku tgk bdak tu..kesian sgt...hancur luluh hati mak ayah die tgk kejadian mnimpa ank die ni..bru 3 thn kcik g xtau pape..
tgh hepy baru blk skolah..trun dri van tali beg die lak trsngkut kt pintu tu..driver lak xprasan trus die pecut laju je biarkan budak tu trsngkut bwh van...budak tu mnjerit tp driver tu xdgr...

kesian + sedih tgk keadaan bdak tu...kulit kepala die trkoyak abes smpai nmpk tmpurung kepala (ko kne luka pisau pn dh menjerit bgai kn?....aku pon..) pastu doc ckp 2 jari kekal cacat sbb urat saraf dh xbrfungsi lagi...aduhhh tragis nye keadaan ko dik..krana kecuaian org lain, diri jadi mangsa..


frontpage Harian Metro ~ tgkla tu kepala die...sakitnyeee...


SAKIT...keadaan mangsa yang cedera parah.
kt hospital...


ayah budak ni of cos la geram + marah kn so die akan amik tindakan undang2 nk dakwa si driver van tu..
aku tgk driver van skolah kt mane2 suke sgt nk bwk van laju2..even kt kwasan umh pon..
dorg xpkir ke kselamatan budak2 yg dorg bwk tu? bahaya btol la...
tgkla kes ni xpasal2 budak 3thn yg xtau pape ni jdi mngsa...bayangkan pagi tu nk g skolah kemain eksaited dan hepy je alih2 blk ptg tu jadi cmnie...bkn luka ringan..parah nie...
Wallahualam benda nk jdi kn...semoga adik ni cpt sembuh..amin



8 comments:

Noor said...

Ya Allah....ngeri dan sayunya melihatkan keadaan budak nie....huh...tak leh tgok lama2...sedih lihatnya...anor doakan semoga adik nie cpat sembuh...

leya said...

tu ka kn..kesian sgt2 kt die..yer amin~~

ABU said...

sakit hati betul aku dgr berita ni..uh..kasihan kat budak tu..:(

leya said...

tula...budak g dh dpt ujian cmnie :(

ErnieFaizal Siti said...

kita yang nengok pun rasa ngilu sakit..byk kes camni..kadang kadang nak kata 'dah nak kene' pun tak sampai hati..sebabnya kebykkan kes disebabkan kecuaian driver dan kurangnya langkah2 keselamatan..

leya said...

btol tu...driver trlalu cuai dgn hnya pntingkan diri sndiri tnpa pkirkan kselamatan org lain kn..dlu pn ade kes smpai mnggal bdak tu sbb kcuaian driver...

SimplySeoul said...

Ya Allah... kesiannya. Mesti kelam-kabut time budak sekolah pulang. Driver kena extra2 alert.

leya said...

tu la kn..driver pn pkir die je xpkir kselamatan bdak2 tu..