Followers

Tuesday, 31 May 2011

what the heckkk..!!

leya | 09:37 |
cmne la video cmnie leh trhasil dan brleluasa dimana2...for the singer it's fine coz she's not muslim...tp si hero tu terang2 la org knal die kn..spe g kalo bkn si abg 'asmara' tu....and of coz he is and always a muslim...but how come die snggup nk joined bt video yg 'mat saleh' ni...the best part is one of the director of this video is Gambit...okla lets check this out...lu pkir la sndiri..






~~ Prema Yin ni ialah adik kpd ex mlysian hockey player, Keevan Raj...and of coz she is Chindian...(tp muke cm mlayu kn..)
nk jdi minah saleh sgt ke die nie smpai video clip nk ala2 Britney Spears ke hape...suare xdela sdap mne pn...
emmm...mcm2 hal daa....lantak ko la....peace





Monday, 30 May 2011

@ The Priest @

leya | 13:18 |
alooooo....

still xdpt nk log in google acc ni la..psl ape haa? xdpt la aku nk mengomen2 blog org n blog sndiri...haih

Last Saturday aku ngn boyfie g mnonton wyg kt bkt raja cite 'The Priest'...sume pn msti tau mksd 'Priest' tu ialah paderi kn...so cnfirm la ade unsur keagamaan skit dlm film nie...at first trpkir gk bole ke nk nengok cte2 psl agama lain nie...tu kalo pkir at -ve side la kn...but then kne pkir at +ve side gk yg kte tgk juz for fun or maybe bole tau skit2 psal agama lain kn...gain more knowledge bak kte omputeh..ngeeee


File:Priest Poster.jpg


cte die simple je pn...kisah seorg paderi yg berusaha mnghapuskan vampire a.k.a pontianak yg ttibe mncul kt tmpt dorg...at the same time nk cri n slamatkn ank pmpuan die yg diculik oleh ketua vampire tu...ekcely human vampire...pntianak jadian daaa

agk xtratur gk plot cite ni sbenarnye...

yg peliknye anak pmpuan die tu xknal ayh die...mngkin director nk bgtau yg ank die dh lme kne culik tp keadaan ank die still sme time bru culik aritu...pttnye buatla mcm kne culik since dri bdak2 ke then ayh die yg dh jdi paderi tu nk cri ank die yg ilang brthn2 ke....bru syiok!

rupe2 nye yg culik ank die tu kwn paderi die gk...kre nk bls dendam sbb mse dolu2 dorg msuk gua then diserang ngn vmpire, si paderi ni dpt slmt kn diri tp kwn die tu xdpt slmt so kne serang ngn sekumpln vmpire yg dok dlm gua tu...pastu tah cmne die kne sampuk ke per tah jdila die pntianak jadian plak...muke ensem tp der taring...vampire jantan ye...

nk jdikn cte muncul plak sorg laki polis ni yg ktenye bf kpd ank paderi tu...(pulakkk...)..knon muncul ala2 hero nk slamtkan buah hati la tu...last2 ayh pmpuan tu jgk yg dpt slmt kn ank die sndiri...

yg peliknye tmpt action2 nye kt pdang pasir..pastu ttibe ade rail kretapi n dorg brlwn2 kt kretapi yg brjln tu...
dorg ade plak knderaan cnggih...nmpk cm moto tp lain skit la cnggih lgi...erk

tp last2 yg dpt mmbunuh vampire jadian ngn sgala vmpire yg ade dlm kretapi tu ialah kwn paderi tu pmpuan plak tu...paderi pmpuan (biarawati) kot...sbb die letupkan kn ke cmne tah...tu yg aku ckp kt boyfie yg hero sbenarnye paderi pmpuan tu...die kluar dr kpulan asap2 dgn machonye...mcm lara croft tomb raider tu...perghh..

mmg brtrabur le plot cite nie...mcm tngkap muat je...sit kt wyg pn byk kosong...dri 10 aku leh bgi 5 1/2 je...
xtgk pn xpe kot..hahaha
ape pn 1 prcubaan yg baik kot...;p



Friday, 27 May 2011

argggghhhhh..!!!

leya | 10:56 |
uwaaaaaaaaaaaaaaaa.....

nape xleh nk log in nihhh..!!!
nk komen blog sndiri pn xleh ni..
ni kn plak blog2 yg lain....cmne haaaa??



~mudarat ais....

leya | 10:14 |


 
Kepada sesiapa yang suka minum AIS, artikel ini sesuai untuk anda baca.   Sememangnya sedap minum air berAIS selepas makan ni kn espesyeli di musim panas xmnntu skang ni...(bru je mlm tdi aku mnum air sjuk dgn girangnye lps mkn..prghh kemain nikmat..)

Walaubagaimanapun, AIS akan membekukan makanan berminyak 
yang baru kita makan.  Ia akan memperlahankan penghadaman kita.  

Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan   menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin GEMUK dan menuju  ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT

Jalan terbaik...adalah untuk minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan. 


p/s ~ wallahualam..sme2 la kte mncegahnye ye..;p




   

Thursday, 26 May 2011

@interview bwk mak....ngeeee ;p

leya | 12:55 |
al-kisahnye...

msti ade yg ketawa atau 'ek eleh minah ni'....tp nk wt cmne bnde dh jdi (hahaha..konon)

aritu aku ade dpt call sruh dtg intrview kje kt seksyen 26 hicom shah alam tu...so half day je la aku that day...
mak mmg dh tau aku ade intrview,so blk je umh nk siap2 aku tnye mak..'mak nk ikut ke?....laju je mak ckp 'nak!'...so bwk je la kn xkn nk derhaka plak (hahah xleh blah ayat...)

ekcely mak aku jdi mcm tourist guide aku la aritu...(mcm jauh nau, pdahal area s.alam gk...)...aku mmg fail sket bab jln2 nie..kebarangkalian aku utk sesat adelah sgt tnggi..hehe...so mak la tlg pgg map yg comp tu kasi n tlg aku celah mne aku nk kne msuk...heheh lagi...

so berkat prtolongan mak aku,brjayala kami smpai ke tmpt ditujui...lega rsenye dh smpai...

so mak aku juz stay kt luar je  la kn xkn nk msuk intrview skali plak kn...nsb baik kt luar tu ade sit n cuaca xbrapa pns n ujan...

nk jdikan crita lps abes intview n nk kluar dr blik intrview tu aku dgn konfiden nye p msuk blik stor...
almaklum lega dh tamat so main ske2 ati aku jek nk bkk pntu mne2....akak yg bwk p intrview tdi dh trsembur gelak kt aku tp still cover...slh akula main mnonong je jln n bkk pntu mne2 yg aku nmpk...dhla ade staff2 lain kt situ...malunyeee akuuuuu...!! pkcik dlm blik stor tu trkjut brok tgk aku bkk pntu...aku pn mnahan2 gelak...lps dh kuar n nk p kt mak aku,aku bntai gelak xhengat pnye dpn mak aku...hahaha

sbenarnye rse cm miracle gk sbb aku rilex + chill je spnjang mnggu intrview dan di intrview...aku jwb ape yg ditnye dgn rilex n cool..chill gitu...aku rse tu berkat dri mak aku yg aku bwk brsama2 tu..setia mnggu aku kt bwh tu...mak mstila doa yg trbaik utk kte kn...
yg intrview sblm2 ni aku p sorg2 kemain nebes aku...tangan sjuk peluh sume xhengat arr...tp yg ni lain sket feel nye..aku btol2 chill, sempoi jek pdahal xprepare pape pn...emmm thanks mak! lebiu...muahhhhh2



p/s~ dh mlm tu aku cite kt akak aku yg aku bwk mak skali,ape lgi die bntai gelak arr...so nk cover malu aku ckp le 'alaa mak yg nk ikut...heheh....mak ohhh mak....;)

Wednesday, 25 May 2011

kenapa tak rogol saya?

leya | 17:13 |

~ mngkin ade yg dh dgr or baca psal kisah nie sbb kjadian thn lpas pnye...aku pn dh bce juz ttibe rse nk bce skali g dan share kt sume....hehe peace!
 
 
Kisah benar ini berlaku di US.
Ia tentang seorang wanita dari Malaysia yg bekerja di US. Dia memakai tudung dan memiliki akhlak yg bagus.
Suatu malam perempuan ini dalam perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya. Kebetulan dia mengambil jalan singkat untuk pulang.
Jalan yg diambil pula agk tersorok dan tidak banyak orang yg lalu lalang pd masa itu. Disebabkan hari yang agak sudah lewat,berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak gelisah dan rasa takut.
Lebih-lebih lagi dia berjalan bersaorangan.
Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) bersandar di dinding di tepi lorong itu.
Dia sudah mula rasa takut dan tak sedap hati. Apa yang dia boleh buat waktu tu adalah berdoa ke hadrat الله memohon keselamatan atas dirinya.

Dia baca ayat Kursi dgn penuh pengharapan agar الله membantu dia disaat itu.
Masa dia melepasi tempat lelaki itu bersandar, dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu. Nasib baik lelaki itu buat tidak endah dan perempuan ini selamat sampai ke rumahnya.

Keesokkan paginya, wanita ini terbaca dalam akhbar yang seorang perempuan telah dirogol oleh seorang lelaki yg tidak dikenali dekat lorong yg dia jalan semalam hanya 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut.
Muslimah ini yakin benar lelaki kulit putih yg dia lihat semalam adalah perogol itu. Atas rasa tanggungjawab dia terus ke balai polis dan buat aduan.
Wanita ni dapat mengenal pasti suspekmelalui kawad cam dan selepas siasatan dilakukan, polis dapat bukti bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang dicari.

Tapi perempuan ini hairan juga kenapa lelaki tadi tak jadikan dia mangsa ketika dia melalui lorong tersebut walhal dia keseorangan di masa tu, tetapi lelaki tadi rogol perempuan yang lalu selepas dia.
Wanita ini nak tahu sangat sebabnya.
Jadi dia minta kebenaran polis untuk bercakap dengan perogol tadi sebelum hukuman dijatuhkan (sebelum lelaki tadi di bawa ketempat lain).

Dia pun tanya perogol itu..
“Why don’t you do anything to me on thatnight even though you know that I’m alone?” (Kenapa awak tak buat apa-apa kat saya malam tu walaupun awak tau saya seorang je masa tu?)

Perogol tu jawab:
“No, you are not alone. That night I saw two young man walking with you. One on your right side and the other onewas by your left side. If you were aloneof course you will be my victim.”
(Tak, awak bukan berseorangan. Malam tu saya nampak ada 2 orang lelaki berjalan dengan awak. Seorang sebelah kanan awak dan sorang lagi sebelah kiri awak.Kalaulah awak sorang2 malam tu, sudah pasti awak jadi mangsa saya..)
Wanita ni rasa amat terkejut bila dengar penjelasan perogol tu.
Dia bersyukur ke hadrat الله kerana memelihara dia malam itu, mungkin juga berkat ayat Kursi yg dia baca malam itu.

p/s : MORAL CERITA INI???


Jika kita sebagai hambaNya menurutsegala perintah dan meninggalkan segala laranganNya, Dia pastinya akan sentiasa dekat dengan kita dan memelihara kita.


Wanita tadi pertama-tamanya menutup aurat di US dan memang seorang yang menjaga batas-batas yang ditetapkan Islam.
Mungkin dua orang lelaki yg menemani wanita itu adalah malaikat yang diutuskan الله untuk menjagahambaNya yang sentiasa ingat akan diriNya
.
"...Barang siapa membaca ayat Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya,الله mewakilkan 2 orang Malaikat memeliharanya hingga subuh. Barang siapayang membaca ayat al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberi pertolongan kepadanya ..." [Dari Abdullah bin ‘Amr r.a.]

semoga kita sentiasa dipeliara الله dari kejahatan syaitan yang di rejam…….
 
 
 
 

Tuesday, 24 May 2011

~anak sapo la nih...

leya | 09:56 |

sila perhati ape yg ank2 anda sdg buat ye....jgn di bior kn aje..


~sila jgn ltkkn marker pen merata2 atau sediakan white board utk ank anda...



~sila jgn mrasa jnggal jika blkang anda trasa suam2 hangat ketika mletak ank anda di ats bahu anda...ibu2 sila prhatikan jgn tau snap gmba aje...



 ~sdiakanlah mknn fevret anak anda, jika tdk mreka akan brusaha utk mncri sndiri...


~'eh,mcm tmn nk knai le...dok semanggoi kn?'



~sila utk tdk mmakai skirt ktika mlihat pameran....



~katakan 'tidak' jika ank anda braksi sdemikian....



~OMG..!!!


~sila pstikan ank anda diberi mkn tepat pd wktunya jika xmau ini trjadi...



~sila jgn trkjut jika tnaman anda mati kelayuan atau mngkin kmbang mekar semekar2 nye...





Friday, 20 May 2011

~Konsert MTV World di ICT Shah Alam....

leya | 13:02 |
Konsert MTV World Stage di i-City, Seksyen 7 ~ 24 Julai ni...

I-City a.k.a "Bandar Cahaya Digital" dipilih sbb surrounding yg brcahaya lagi ceria dan mnjadi tmpuan org ramai trutama remaja...mostly student kn ske lepak stu...ade yg bt discussion n study group  gk (jadah la kn tgh2 gelap tu..) ...so mnjadi tmpuan diwaktu mlm...jgn lak ko ajak dtg lpk stu tgh2 hari buta plak dh la....
is one of the way jgak utk promotekan Shah Alam di pringkat International gitu... 

So,marilah brsama beronok2 (bak kte Johan RL) mnyaksikan Konsert trsebut ye! jgn lupe diri sdahla ye... 

tp dgr kabo artis2 yg nk dtg tu xla bpe best pn mcm '30second to mars'..?? tu je pn name yg aku dgr nk dtg nnti..band local plak Pop Shuvit....npe xpnggil Bruno Mars n JB lgi skali ke? hehehe...

ape pn i'm proud to be Shah Alamian..ngeh3....


Thursday, 19 May 2011

~Hilang pen pn bleh mati taw...;p

leya | 13:47 |
@ edisi ~ pmalas thp gaban nk bli yg baru....choi!!


Lost your pen = no pen



No pen = no notes


No notes = no study
No study = Fail
Fail = no diploma


No diploma = no work


no work = no money


no money = no food


no food = you get skinny
you get skinny = then you get ugly


Ugly = no love


no love = no marriage
no marriage = no children


no children =  alone
alone = depression


depression = sickness


sickness = death




p/s ~ cmni pn ada ka?? ;p


Wednesday, 18 May 2011

~Lawak org sakit kt ICU....

leya | 14:56 |

Atas saranan doktor, Mamat dihantar untuk berubat di USA kerana penyakitnya yang agak kritikal. Sesampainya di Hospital New York, Mamat dibawa ke bilik bedah dan dipasangkan tiub getah kiri dan kanan.

Beberapa jam kemudian, seorang pesakit dari UK yang kelihatannya lebih parah dibawa masuk dan diletak bersebelahan katil si Mamat. Si Mat Saleh ini walaupun kelihatannya lemah, dia masih mencuba untuk berkomunikasi dengan Mamat. Dia mengangkat tangannya dengan susah payah dan berkata: "United Kingdom..."

Mamat yang juga sedang lemah, menjawab: "Malaysian..."

Setelah itu dua-duanya pengsan karena keletihan. Beberapa jam kemudian mereka kembali sedar dan cuba berkomunikasi lagi.

Si Mat Saleh berkata dengan lemah: "James...". Dijawab dengan susah payah oleh Mamat: "Mamat...".

Habis itu mereka pengsan lagi. Beberapa jam kemudian setelah sedar, mereka berdua masih mencuba melanjutkan percakapannya. "Birmingham..." kata si Mat Saleh.

Dijawab Mamat: "Kuala Kangsar...". Pengsan lagi.

Tak lama kemudian mereka sedar dan masih mencuba untuk berbual. Si Mat Saleh yang sudah hampir kehabisan nafas berkata: "Cancer..."

Dan dengan sisa-sisa nafas yang ada Mamat menyahut: "Capricorn...!"


Moral: kalo dah masuk ICU tu, tak yah ingat benda lain... Ingat Allah dan bawak mengucap ;p...
nk jgak brborak tu dlm skt2 tu...haha



Monday, 16 May 2011

~cikgu,teacher,ustazah,ustaz.....

leya | 15:11 |
~ hari ni 16 Mei adalah Hari Guru...hari utk kte sbgai pelajar/murid trutamanya mnghargai dan brterima kasih kpd insan mulia yg brtnggungjawab dlm mmberi dan mncurahkan kte ilmu shngga kte brjaya sprti adanya kte pda hari ini...(cett...bermadah sbentar). Betapa tabahnya mereka dlm mnjalankan tugas harian dlm mmberi ilmu kpd murid2 nya, melayani karenah murid2 yg brmacam perangai..tidak mudah sbenarnye mnjadi pndidik ni..
Bile bce kt paper psal kes murid2 yg kurang ajar pkul cikgu sndiri, trfkir kjap mne prginya rse hormat dorg kt cikgu yg dh tntu lgi tua dri dorg kn...nape prlu ade rse kurg ajar tu dlm diri dorg? xphm btol bdak2 zaman skang ni...

~ haih emo plak ttibe ye...ok2 wake up chill....

aku stat skolah time tadika umur 6thn...mse dlu xmmpu sgt kn nk anta anak awl2...mne yg mmpu tu umur 3,4thn dh stat blaja kt taska kn2...ni la gmba kelas aku time tadika kt TADIKA KEMAS Seksyen 18 Shah Alam.




   ~cri aku yg mne 1? hahahaha..(18thn yg lalu ye..)


kalo aku ckp aku still ingt name cikgu kelas time tu korg pcaya x? u've got to believe me....
name cikgu time Tadika tu Cikgu Rosnah (the one wearing white scarf with glasses). Die leh thn garangnye, suare lantang...moment yg plg aku ingt psal cikgu ni mse die pnggil aku sbb aku buli ade sorg bdak pmpuan nie,aku ingt gk nme die Rashidah (hehe..). aku trbaling smthing smpai kne kt mulut die so tepi mulut die cm ade luka skit...hepynye time bdak2 dlu kn...1 lgi yg aku ingt scandal aku...hahahah...kemain comel die dlu.. namenye Aidil...hahahah...erk ok dh lari tjuk...next!




~ni plak moment trakhir brgelar murid skolah...(form 5 @ S.M.K.Seksyen 18)
  murid sume pmpuan ngn cikgu2 skali sume pmpuan...;p
 (aku line 1st dua dri kanan...korg xtnye eh?...xpe aku bgtau..)


subjek yg plg aku ske BM dan Math sbb dua2 aku slalu dpt highest...hahahah (brlagak gler eh!...sory2)..plg best time dpt paper BM karangan cikgu ske bce karangan aku dpn klas sbb dpt highest mark (hihihi sory brlagak lgi ni..)...of course la bngga kn...btol x?

okla sempena hari guru diucapkan SELAMAT HARI GURU kpd semua cikgu2 di Malaysia ni especially cikgu2 yg pnah mngajar aku dlu...mereka ialah....(drum roll....!):

Tadika : Pn.Rosnah
Drjah 1 : Pn.Rosiah
Drjah 2 : Pn.Norazaliah
Drjah 3:  Pn.Faridah (klas plg rock!)
Drjah 4 : En.Zahidan (da best clas so far..sbb byk ckgu laki ngaja klas ni..hehehe)
Drjah 5: Pn.Azidatunnor (klas plg xbest! really hate those moment there..gosh!..)
Drjah 6: Pn.Norazah
Form 1: Ustzah Khadijah
Form 2: Ustzah Nasriah
Form 3: Pn.Shamsiah
Form 4: Pn.Norma
Form 5: Pn.Norwatie

~ Thanks to them for what i am today....may Allah bless them all..




Saturday, 14 May 2011

~ Terjun dr Menara Burj Khalifa

leya | 23:45 |

~ giler woooo......

BURJ KHALIFA? tau amende tu? it's the tallest building in the world ok...ade kt Dubai nun..



View Image
 ni die menara Burj Khalifa kt Dubai....





View Image
ni plak night view.....amacam?

(mse bnde alah ni dlm proses construction g pkerja2 cntract yg buat tu ckp bleh nmpk prmukaan bumi (bentuk sfera) mse brada di tngkat plg atas....hebat+seram..heeee)


~ ok lets move on to the news......peace


 Seorang lelaki membunuh diri selepas terjun dari bangunan tertinggi di dunia, Menara Burj Khalifa sekali gus, menjadi mangsa pertama bunuh diri di menara tertinggi tersebut, pada Selasa.

Mangsa dipercayai berasal dari Asia Selatan, berusia lingkungan 20 tahun, melompat dari tingkat 147 dengan ketinggian 828 meter sebelum terhempas di tingkat 108, lapor akhbar The National, namun maklumat masih belum disahkan oleh pemaju menara tersebut.

“Pihak berkuasa mengesahkan kejadian tersebut sebagai kes bunuh diri dan kini menunggu laporan akhir,” kata satu kenyataan yang tidak menyebut maklumat lain mengenai kejadian itu.

Menurut laporan akhbar, mangsa berkemungkinan pekerja di sebuah syarikat di dalam menara yang mempunyai 160 tingkat itu manakala pihak polis pula mengatakan permohonan cuti yang dibuat oleh mangsa telah ditolak.


p/s ~ motif terjun? sbb prmohonan cuti ditolak ke? ehh dasyat!




~ Bomoh Nigeria ade 89 isteri....

leya | 16:56 |
hebat x hebat?....puiii




DIHORMATI PENGIKUT...dua pembantu Bello membetulkan jubah bomoh itu setiap kali dia duduk atau berdiri dalam mana-mana majlis.
  ~ yg tgh tu le bomohnye...ensem?


LOS ANGELES: Seorang bomoh dari Nigeria berkata, dia tidak bercadang untuk menambah isteri lagi selepas kahwin 107 kali dan memperoleh 185 anak.
Menurut Bello Maasaba, ketaatan adalah ciri paling dihargai pada setiap isterinya.

Kini memiliki keluarga lebih 5,000 orang, Bello, 87, mendakwa dia diperintah Tuhan menjadi bomoh dan kerap bertukar isteri pada 1970-an.

“Saya hanya berkahwin dengan seseorang wanita selepas mendapat wahyu.

“Jika bukan kerana perintah Tuhan, dua isteri mencukupi untuk saya,” katanya kepada akhbar Los Angeles Times, semalam.

Bagaimanapun, keputusan Bello itu menyebabkan pertikaian kepada pihak berkuasa Islam di tempatnya di Bida, Nigeria.


Menurut syariat Islam, seseorang lelaki hanya dibenarkan memiliki empat isteri pada satu-satu masa.

Justeru, kerajaan menahan Bello pada September 2008 dan menyumbatnya ke penjara selepas dia enggan menceraikan 82 isterinya dan meneruskan perkahwinan dengan empat isteri saja.

Mahkamah Tinggi Nigeria kemudian bersidang dan membenarkan Bello dibebas selepas 57 isterinya mengaku mereka berkahwin atas kehendak sendiri.

Kini, Bello hidup bertemankan 89 isteri dalam bangunan 89 bilik.

Pasangan paling muda Bello berusia 19 tahun, manakala tertua 64 tahun.

Sembilan daripada isterinya mati dan 12 lagi diceraikan kerana ingkar.

Daripada 185 anak, cuma 133 waris Bello masih hidup.

Sebagai bomoh, Bello melarang anaknya mendapatkan rawatan di hospital apabila sakit, sebaliknya dia sendiri cuba mengubati mereka.

“Jika sakit, mereka mesti memberitahu saya dan berdoa, tapi sesetengah isteri saya kurang yakin,” katanya.

Pada ketika tertentu, kata Bello, ada isterinya yang membawa anak mereka ke hospital tanpa pengetahuannya.


~~ 89 isteri, 185 anak ok...ade?

Wednesday, 11 May 2011

< today >

leya | 13:50 |
haippp...

~ today is wednesday is it?...ekekeke   v(0~0)v
ape nk cite ek..hentam je la..








~ my brunch tdi.....dlm smggu tu sekali je kot mkn nsi time lunch sbb kdai mkn agk jauh, kne drive kuar so mls ar kn...tp xde le slalu aku mkn bnde alah ni...;p




~ disusuli ngn ini, mkn skadar alas prut pn dh ok kn?...(xde le 1 hri aku blasah sumenye skali plak...!)



~ ni plak kudap kudapan di wktu rilex, chill gitu....hahahah




~ ni jgn lupe plak tidak kang trcekik le awok....




~~ mse kuar jp tdi bli brg nmpk le mamat sorg nie...body ketul2 gitu, muke pn gnas la jgak...aku pndgla die (brader body ketul2 spe xnk tgk babe!..), die pn pndg aku gk...dan2 tu jgak ttibe hp die bnyi...xthn dol lgu ringtone die..nk tau lgu ape? intro jap....'i want nobody nobody but you..'.....yezzaaa lgu wonder girl babe!! muke, body ganas dlm hti ade taman...(xtau la kot ade spe2 bt dajal kt die p tkar lgu ringtone die ke ape ke kn..hehe)....nk bantai gelak tp mcm krg sopan je kn...so sengih2 je le yg aku mmpu lakukan...ngeeee




:: ape kes?....

leya | 12:22 |

Pelakon era 70an didakwa cabul pelajar


Seorang pelakon era 70-an yang membintangi drama "Langit tidak selalu cerah", Mokhtaruddin Mohd Saad, mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Selayang terhadap pertuduhan mencabul seorang pelajar.

Mokhtaruddin, 56, membuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan terhadapnya di hadapan Majistret Muhammad Najib Ismail.

Tertuduh yang juga pengasas kepada pertubuhan Raudah iaitu sebuah badan kebajikan, didakwa melakukan kesalahan itu terhadap pelajar perempuan berusia 13 tahun, di Asrama Raudah di No 336, Batu 11, Gombak pada 2.30 petang, 1 Mei lalu.

Dia yang tidak diwakili peguam didakwa mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang boleh dipenjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebat atau mana-mana antara dua, jika sabit kesalahan.

Pendakwaan yang dilakukan oleh Timbalan Pendakwa Raya Rohaiza Hamzah mencadangkan Mokhtaruddin diikat jamin RM8,000 dengan seorang penjamin.

Mahkamah membenarkan tertuduh diikat jamin RM4,000 dengan seorang penjamin dan kemudian menetapkan 17 Jun ini untuk sebutan lantik peguam.

Anak lelakinya, Datuk Mohd Bismi Adira selaku penjamin membayar jaminan itu.
 
 
~~ bru je aritu aku tgk cte die 'langit tak selalu cerah' tu....pnyela aku puji die sbb bwk watak baik ala2 suami n ayah mithali gitu kn, dan2 plak dlm 2hri lps tu kuar cte die cabul bdak pmpuan...ciss! x bragak btol die nie, dhla pengasas pusat yg brteraskan ilmu agama bleh plak la die amik ksempatan cmtu ekk... plg xthn tgk muke die mse kuar kt tv, bleh slambe pndg camera n ckp ssuatu...ustaz oh ustaz.....
 
 
 

Tuesday, 10 May 2011

Specialnya Bau Ketiak Lelaki.. Benarkah?

leya | 14:36 |

eeuuuuuuww....

Bau ketiak lelaki mampu menjadi
penawar kepada gejala tekanan yang
dialami oleh wanita?

Kenyataan ini
dikeluarkan oleh Bahagian
BiologiManusia di University
Pensyvania beberapa tahun lalu.

Kajian
dilakukan di sana membuktikan bahawa
peluh lelaki membantu kaum wanita
menurunkan tekanan dan melancarkan
perjalanan haid.

Menurut laporan Jurnal Biology of
Reproduction America. Sebelum ini,bau
ketiak lelaki yang sengaja " diproses"
daripada lelaki yang tidak memakai
deodoran digunakan sebagai bahan
ujikaji bagi mencari bukti bahawa
hidung wanita boleh "digoda" dengan
bau lawan sejenisnya.

Dalam uji kaji
yang dilakukan, wangian semulajadi itu
kemudian di sapukan ke atas bibir
puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun
tanpa memberitahu ia adalah bau
peluh lelaki dan hanya diberitahu
bahawa mereka sedang menguji satu
aroma wangian tersebut.Enam jam
pertama selepas itu, skala mood wanita
yang di sapu wangian yang diperbuat
daripada peluh ketiak lelaki tersebut
diukur.

Hasilnya sungguh unik. Selain
boleh mencerahkan mood, wangian ketiak
lelaki ternyata dapat membuatkan
wanita menjadi kurang tegang....


 
~ dipetik dari majalah PA&MA...Feb 2004.

Saturday, 7 May 2011

~ mak ~

leya | 14:37 |
'SELAMAT HARI IBU'

~ MAK ~





kau memberikanku hidup
kau memberikanku kasih sayang
tulusnya cintamu, putihnya kasihmu
takkan pernah terbalaskan

hangat dalam dakapanmu
memberikan aku kedamaian
eratnya pelukmu, nikmatnya belaimu
takkan pernah terlupakan

oh ibu terima kasih
untuk kasih sayang yang tak pernah usai
tulus cintamu takkan mampu
untuk terbalaskan

oh ibu semoga tuhan
memberikan kedamaian dalam hidupmu
putih kasihmu kan abadi
dalam hidupku


 putih kasihmu kan abadi
dalam hidupku


* utk ibuku tersyg Pn.Saniah Othman, SELAMAT HARI IBU....adik syg mak sgt wlaupun nakal skit...;p


Friday, 6 May 2011

~ ek eleh

leya | 17:42 |
aloooo...

nk meluahkan kekesalan trhadap iklan2 especially psl kecantikan yg berleluasa smada kt tv,majalah mahupun suratkhabar...nk menipu xbragak2..dr ats kpala smpaila ke ujung kaki sumenye tipu belaka...bndi ni sbenarnye dh lme jadik kn...taula zmn moden kn byk aplikasi yg bleh gune utk mengedit itu ini...sbg contoh lihat kt bwh nie.....





* ini iklan 2 in 1..psl slimming body n kecantikan muke...can u spot any differences btween these 2 bloody picture??

                    < picture 1 >
~ tang muke tu sah2 la tipu kn...smua pmpuan yg msuk iklan ni muke dorg same setepek menatang tu kt muke dorg...gmba ats ni mmg mcm haramjadah arr,pkai tdung tp tgk fesyen bju die tu..(dhla ketat,lengan pndek,n plg mnyakitkan mate tgk tang bwh tu..!) ok maybe slh edit ke ape tp agk2 ar weh sbg slh sorg wanita brtudung, aku tgk pn rse jijik + malu...kot ye pn check le dlu sblm post ke kn...xde otak ke ape??
da best part is 2,3ari lps tu gmba pmpuan ni dh jdi cm kt bwh ni....






                < picture 2 >
~ see...ape pndapat anda? dr lngan pndek tdi dh diedit blk jdi pnjg, dri mini skirt dh jdi long maxi ye...
tp still nmpk fake kn gmba2 ni...xpasti yg mne 1 btol n palsu..


yg jdi mngsanye akak ni la...die xrse ape2 ke gmba die diperkotak katikkan...
smpaikan org confius bdn tu bdn die ke bkn....

tu sbelah tu plak ape cer...si fiza pngacara WHI tu kn...sah2 la tipu ke slimmingan die tu...tgk kt tv still xbrubah pon bdn die...edit baekkk pnye..


~ adoiii kecewa akak nok...

p/s ~ berdietla dgn cara yg betul...prcaya pada diri anda bkn pda nafsu...cewahhh hihik

Thursday, 5 May 2011

~ TONGUE TWISTERS ~

leya | 14:58 |
...hola..! let's twist your tongue bebeh! (baik2 jgn smpai trgeliat or nyembur2 plak ye...heeee) enjoy!!


~ I wish to wish the wish you wish to wish, but if you wish the wish the witch wishes, I won't wish the wish you wish to wish.

~ There those thousand thinkers were thinking how did the other three thieves go through.

~ I scream, you scream, we all scream for icecream!

~ When you write copy you have the right to copyright the copy you write.

~ A big black bug bit a big black dog on his big black nose!

~ How many cookies could a good cook cook If a good cook could cook cookies? A good cook could cook as much cookies as a good cook who could cook cookies.

~ She saw Sherif's shoes on the sofa. But was she so sure she saw Sherif's shoes on the sofa

~ Six slimy snails sailed silently.

~ How many sheets could a sheet slitter slit if a sheet slitter could slit sheets?

~ Chester Cheetah chews a chunk of cheep cheddar cheese.

~ Two tiny tigers take two taxis to town.

~ Tommy Tucker tried to tie Tammy's Turtles tie.

~ Excited executioner exercising his excising powers excessively.

~ If you can't can any candy can,
how many candy cans can a candy canner can
if he can can candy cans ?

~ The owner of the inside inn was inside his inside inn with his inside outside his inside inn.

~ If you notice this notice, you will notice that this notice is not worth noticing.

~ If you understand, say "understand".
If you don't understand, say "don't understand".
But if you understand and say "don't understand".
how do I understand that you understand. Understand!?

~ There those thousand thinkers were thinking
where did those other three thieves go through.

~ Love's a feeling you feel when you feel
you're going to feel the feeling you've never felt before.

~ If coloured caterpillars could change their colours constantly could they keep their coloured coat coloured properly?

~ Thirty-three thousand people think that Thursday is their thirtieth birthday.

~ How may saws could a see-saw saw if a see-saw could saw saws?

~ How much dew does a dewdrop drop
If dewdrops do drop dew?
They do drop, they do
As do dewdrops drop
If dewdrops do drop dew.

~ If Kantie can tie a tie and untie a tie,
why can't I tie a tie and untie a tie like Kantie can.

~ While we were walking, we were watching window washers wash Washington's windows with warm washing water.

~ There are two minutes difference from four to two to two to two, from two to two to two, too.

~ Sally sells sea shells by the sea shore. But if Sally sells sea shells by the sea shore then where are the sea shells Sally sells?

~ A twister of twists once twisted a twist.
and the twist that he twisted was a three-twisted twist.
now in twisting this twist,
if a twist should untwist,
would the twist that untwisted untwist the twists?

~ Whether the weather be fine
or whether the weather be not.
Whether the weather be cold
or whether the weather be hot.
We'll weather the weather
whether we like it or not.

~ There's a sandwich on the sand which was sent by a sane witch.

~ Twelve twins twirled twelve twigs.

~ Don't trouble trouble, until trouble troubles you! If you trouble trouble, triple trouble troubles you!



p/s ~ can practise n improve our pronounciation too! hihihi

Wednesday, 4 May 2011

~~ AYAM ~~

leya | 13:26 |
~ ngeeeee

ayam?? sume org suke ayam...aku pn suke ayam..korg suke tak? spe suke sila julingkan mate anda...

entry ni mengisahkan psl ayam sahaja...anda suke? saya lgi suke....mari saksikan...






~ this is rooster (a.k.a ayam jantan)




~ this is hen (a.k.a ayam betina)




~ this is chick (anak ayam daaa)





~ ni la yg plg disukai ramai kn...fried chicken le..





~ dan yg ni plak gulai ayam bersama nenas....slurpppp



hahahaha....ape yg aku nk citekan sbenarnye ni haa...

xpe2 chill....jom lyn lagu plak...

berikut adalah lagu2 ayam yg ade kt msia nie...layan kn je..zassss..!



                                   < ayam by Jalil Hamid >






< ayam den lapeh by Anita Sarawak>




< oh yeahh...aku nak ayam >




~ p/s:  layannnnn...hihihihi



@ ANGEL @

leya | 12:10 |
ANGEL....

I have a dream of you I can't defy...
You've been on my mind..
Don't go..
I'd be lost without you by my side,
Stand on my own..

Yeah, I've fallen for an angel.....

ANGEL....

Your brightest star is shining next to mine...
Every night and day...
Do you know?
Stars explode and then they fade away..
They fade away..

Yeah, I've fallen for an angel.....

Won't you please be my baby?
Come by and I'll lay you down...
I want you and I'm saying I love you too...

Won't you please be my honey?
I'm sorry that I let you down..
Your eyes are breaking my heart in two..
Break my heart in two...

ANGEL....

May the one above us keep you safe..
For the rest of days...
If he knows..
How I love the smile upon your face..
You here to stay..

Yeah, I've fallen for an angel....

Angel........

Tuesday, 3 May 2011

~ 60 Petua mendapatkan pasangan...

leya | 11:49 |
~ bkn 10, 20 atau 30 tp 60 petua mendapatkan pasangan...check this out!


                               < contoh pasangan bahagia >



1. Semua orang ada jodoh atau pasangan yang menanti dan biasanya ia berada tidak jauh dari anda. Jarang orang bertemu dengan jodoh yang berada jauh darinya.

2. Jodoh itu ketentuan Allah dan kita wajib berusaha. Doa, usaha yang betul dan bersungguh-sungguh disertai dengan tawakkal, insyallah akan menemukan anda dengan pasangan anda.

3. Ramai orang masih belum bertemu jodoh kerana mudah patah semangat. Teruskan usaha sehingga anda bertemu jodoh.

4. Seimbangkan hidup anda dengan sempurna agar diri anda jadi seperti “magnet” yang menarik bakal pasangan anda kepada anda.

5. Daya tarikan yang sebenar berpusat di hati yang murni. Berusahalah untuk mencuci hati anda daripada semua perasaan yang negatif terhadap semua orang di dunia ini.

6. Agar mudah orang sayang, cuci hati dengan jaga ibadah, solat taubat, beristighfar, baca Al-Quran, maafkan orang lain, meminta maaf, bersedekah dan berfikiran positif.

7. Sayangi semua orang di sekitar anda dan anda akan menarik sayang terhadap anda. Jika anda membenci orang, ditakuti bakal pasangan anda akan membenci anda.

8. Orang yang sedang mencari pasangan harus sentiasa bersedia untuk bertemu dengan pasangannya pada bila-bila masa. Justeru, kita perlu sentiasa dalam keadaan yang paling menarik setiap masa. Tanggapan pertama adalah yang terpenting.

9. Untuk lelaki, tarikan pertama ialah pakaiannya. Untuk perempuan, wajah dan bentuk badan menjadi tarikan pertama. Sediakan diri untuk menawan bakal pasangan anda.

10. Buka hati dan minda anda untuk menerima cinta. Cinta boleh berputik pada bila-bila masa. Cinta mudah datang kepada mereka yang sentiasa bersedia untuk menerima cinta.

11. Cinta datang melalui mata lalu turun ke hati. Justeru, perhebatkan hubungan mata secara memandang bakal pasangan dengan penuh kasih sayang.

12. Kita boleh berkomunikasi melalui fikiran. Hantarlah kasih sayang dan hasrat murni anda terhadap pasangan dengan gelombang fikiran ini secara berterusan hingga berjaya.

13. Ramai yang terlepas peluang dan patah hati sebab lewat menyatakan hasrat kepada bakal pasangan. Perkara yang baik disegerakan (iaitu menyatakan perasaan anda kepada bakal pasangan).

14. Tidak salah untuk orang perempuan memulakan usaha untuk berkenalan. Orang lelaki akan sentiasa merasakan mereka yang memulakan perkenalan walaupun sebenarnya orang perempuan yang mulakan.

15. Berkomunikasi dengan mesra dan bersemangat menggunakan lidah, mata, hati dan bahasa badan. Elakkan bercakap sambil lewa atau kurang sopan terhadap bakal pasangan.

16. Berbual dengan pasangan mengenai apa yang dia suka. Beri tumpuan kepada minat dan perasaannya. Elakkan sibuk memberi tumpuan kepada diri sendiri.

17. Layan bakal pasangan dengan mesra seperti kawan lama walaupun baru berkenalan. Bentuk suasana keintiman dengan segera agar bakal pasangan rasa selesa.

18. Makin mudah kita menceritakan hal peribadi yang munasabah kepada bakal pasangan, semakin mudah dia menceritakan hal dirinya kepada kita.

19. Berdoa dan latih diri agar kita pandai mendampingi orang lain dan seronok untuk didampingi oleh orang lain. Buang perangai yang menyebabkan orang benci kepada kita.

20. Beri sayang untuk mendapat sayang. Orang yang masih ada perasaan benci terhadap sebarang orang boleh menyebabkan bakal pasangan benci atau tidak tertarik kepada kita. Justeru buang semua benci.

21. Untuk wanita, jangan jual mahal terhadap bakal pasangan. Tetapi, nyatakan dengan hikmah kepadanya yang anda amat sukar untuk berkenalan dengan lelaki lain.

22. Kebanyakan lelaki mudah tertarik kepada perempuan yang simple, tidak materialistik, mudah berterima kasih dan redha dengan setiap pemberian lelaki tersebut.

23. Orang perempuan mudah tertarik kepada lelaki yang memberi perhatian, penghargaan dan penghormatan kepada mereka. Justeru, orang lelaki janganlah terlalu jimat atau kedekut.

24. Orang lelaki perlu belajar mengenal kerenah orang perempuan. perasaan, pemikiran, kehendak, keperluan, kesukaan dan kebenciannya.

25. Elakkan memberi tumpuan kepada kelemahan dan kesilapan kecil yang ada pada bakal pasangan. Jangan sesekali mengutuk atau memalukan bakal pasangan.

26. Senyuman ikhlas, wajah yang menawan dan bahasa badan yang penuh kemesraan akan menambat lelaki terhadap wanita.

27. Orang mudah tertawan kepada bakal pasangan yang ada persamaan dan ada perbezaan sifat, tindakan dan minat. Terlalu banyak persamaan membosankan. Banyak sangat perbezaan menyesakkan.

28. Orang mudah tertarik kepada bakal pasangan yang ada sikap dan sifat yang saling mengimbangi dan melengkapkan sikap dan sifatnya.

29. Walaupun belum kenal rapat dengan bakal pasangan, nyatakan yang anda sering merasa atau berfikir seperti yang dia rasa atau fikir. Keserasian adalah tarikan.

30. Perempuan membentuk hubungan dengan berbual dan bercakap. Lelaki bentuk hubungan dengan melakukan sesuatu kegiatan secara bersama.

31. Orang mudah tertawan kepada bakal pasangan yang mempunyai persamaan daripada berbagai segi seperti kefahaman politik, aktiviti keagamaan, sikap terhadap harta, wang dan hobi.

32. Dua orang yang amat banyak perbezaan boleh serasi antara satu sama lain jika mempunyai satu atau dua persamaan yang mendalam seperti suka kepada kucing, suka melancong atau suka ramai anak.

33. Tindakan yang serentak akan menarik bakal pasangan terhadap anda. Contohnya, serentak berpaling, serentak angkat gelas, serentak berdiri, serentak nak ke tandas.

34. Tawan hati bakal pasangan dengan pamerkan emosi yang sama terhadap sesuatu kejadian atau peristiwa – sama-sama gembira, sedih, terperanjat, benci, simpati dan sebagainya.

35. Dua insan mudah serasi jika mempunyai pentafsiran yang sama mengenai hubungan – tahap keakraban, kebebasan, kebergantungan, pemberian, pengorbanan dan sebagainya.

36. Kenalpasti ciri-ciri yang disukai oleh bakal pasangan anda. Bentuk ciri-ciri yang disukai oleh bakal pasangan anda. Bentuk ciri-ciri ini dalam diri anda dan pamerkan kepadanya yang anda mempunyai ciri-ciri tersebut.

37. Semua orang mencari cinta sejati tanpa syarat. Bakal pasangan anda akan tertarik kepada anda jika anda mengasihinya bukan kerana wajah, harta, keturunan atau glamornya.

38. Bakal pasangan akan tertawan kepada anda jika anda dapat bantu mengukuhkan imej dirinya, rangsang semangatnya dan pupuk keyakinan dirinya.

39. Keikhlasan amat penting dalam memuji atau memotivasi bakal pasangan. Jika kita didapati bohong, dia akan terus menjauhkan diri daripada kita.

40. Pujian yang berhikmah dan ikhlas bertindak sebagai magnet yang menarik anda kepada bakal pasangan. Pujian daripada kawan baru lebih bermakna dan berkesan berbanding pujian daripada kawan lama.

41. Ulang sebut perkataan, ayat atau slogan yang digemari bakal pasangan anda. Ini menyebabkan dia rasa istimewa dan dihargai dan akan tertawan kepada anda.

42. Kenalpasti keistimewaan bakal pasangan anda yang orang lain tidak nampak. Sampaikan kehebatan ini dengan bersemangat dan dia akan mudah tertawan kepada anda.

43. Untuk bakal pasangan yang popular dan sering dipuji , cari pujian yang original untuk menambat hatinya. Untuk orang yang tidak popular, sebarang pujian amat dialukan dan dihargai.

44. Beri penghargaan serta merta kepada setiap pencapaian atau kejayaan bakal pasangan. Ini membelai dan melembutkan hatinya terhadap anda.

45. Jika bakal pasangan memuji anda, pamerkan keseronokan anda dengan senyuman dan ucapan terima kasih dan bersyukur. Dia akan rasa dihargai.

46. Cari keunikan, kelucuan atau ‘kegilaan’ bakal pasangan anda. Nyatakan yang anda suka kepadanya sebab keunikan tersebut. Ini buat dia rasa istimewa.

47. Ramai pasangan sengsara bila isteri terlalu cantik atau suami terlalu handsome. Justeru, cari bakal pasangan yang setara dan sepadan dengan kita.

48. Orang yang merasa dirinya hodoh sukar untuk mendapat pasangan. Carilah kecantikan yang ada pada anda dan bentuk keyakinan diri. Hati yang suci dan keyakinan yang tinggi menyerlahkan kecantikan anda.

49. Wanita mudah tertawan kepada lelaki yang gentleman – bersopan santun, suka membantu, menghormati wanita, berani dan yakin diri.

50. Untuk jadi lebih menawan, berterusan belajar, perbaiki perangai dan peribadi, baiki kemahiran komunikasi, murnikan hati, pemaaf dan sentiasa bersangka baik.

51. Lelaki harus mempamerkan sifat kelelakiannya di samping memasukkan sifat perempuan dalam dirinya seperti lebih prihatin, memahami emosi , timbang rasa, dan gunakan gerak batin.

52. Perempuan harus mempamerkan sifat kewanitaan disamping menghayati sifat lelaki seperti minat dalam politik, sukan, memancing, dan aktiviti macho yang lain. Bertindak bijak tapi, jangan terlalu bijak.

53. Untuk menambat hati wanita, kerap bertanya tentang perasaannya, aktiviti yang dijalankannya, kegemarannya, kebenciannya atau sebarang perkara yang berkaitan dengan emosi.

54. Sebelum benar-benar rapat, orang perempuan harus elakkan diri dari bertanya bakal pasangan mengenai perasaannya mengenai sesuatu perkara, peristiwa atau situasi.

55. Orang lelaki amat pantang bila bakal pasangan menempelak atau menunjukkan kesilapan atau kebodohan lelaki tersebut. Ini cara terbaik memutuskan hubungan.

56. Orang perempuan mudah tertawan kepada lelaki yang boleh mengaku salah, meminta maaf, meminta bantuan, bertolak ansur, pandai mendengar, bersabar dan lemah lembut terhadap wanita.

57. Bila bercakap dengan lelaki, orang perempuan harus fokus kepada fakta dan sampaikan secara ringkas. Penjelasan yang berjela-jela dan memasukkan unsur perasaan akan membunuh minat lelaki terhadapnya.

58. Jika orang perempuan marah, pujuklah dengan kasih sayang. Tanya Kenapa dia marah, dengari dengan teliti dan jangan komen atau cuba beri nasihat. Orang perempuan mudah sayang pada lelaki yang pandai mendengar dan sensitif kepada perasaannya.

59. Jika lelaki marah, jangan sibuk nak tanya Kenapa dia marah. Pamerkan kasih sayang dan bentuk suasana yang tenang. Doakan dia dan beri masa untuk dia merawat dirinya sendiri.

60. Fahami bahawa orang lelaki bercakap secara terus terang, ringkas dan objektif. Orang perempuan sering bercakap secara berlapik, terperinci dan banyak yang tersirat.


Oleh Dato’ Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah