Followers

Wednesday, 26 September 2012

Ronaldo yg gemok..!

leya | 12:37 |

~dolu-dolu time kurus


~sekarang.....

~ Bole lagi ke main bola cmnie...

Thursday, 6 September 2012

Ganyang Style??

leya | 13:49 |
For Gangnam Style I prefer to said Ganyang Style...sorry for k-pop lovers or Gangnam Style fans...I found nothing special or interesting on it even have watched it 2,3 times...
ohh haii everyone! Assalamualaikum....long time no see? Ahakss...kemalasan teramat sangat telah melanda diri ini...it's been nearly 2months woo tak update blog kesian nie..walhal hari2 kot aku bukak blog aku ni tapi malas nak update apa2 walaupun ada macam2 cerita dan hal juga masalah2 yg ingin di share bersama kalian...buka blog untuk tgk dan baca kisah2 bloggers yg lain tu je..
For today yg terlintas di kepala ni ialah Ganyang Style..opssssy Gangnam Style...sorry to say rakyat malaysia kadangkala terlalu jakun dan taksub dengan benda2 macam tu...apa yg aku nampak ianya hanyalah sekadar berjoget seperti monyet..terkinja2 terlompat sana sini...apa yg best dan menariknya sampai jadi fenomena dah style tu? even ada yg dah came out dengan vid sendiri, khas utk hari raya kononnya...siap masuk surat khabar...bila aku sendiri dok tgk vid tu emmm hampeh..langsung tiada yg menarik pun...setakat miming nyanyi tu nothing special la...yg si lelaki dok tiru gaya dan aksi gangnam style tu..tu je? then what?
Kalau miming2 dan tiru2 aksi or style org tu dari dulu lagi kan Malaysian suka buat tapi knapa time ganyang style ni lak terlebih over sampai masuk surat khabar kononnya unik + versatile? The way they publish n cite tu macam vid tu terbaik sangat2 je n wajib ditonton semua...but then nothing pun..
Aku lagi prefer kalo diorang buat vid rekaan sendiri..nynyi lagu sendiri,buat style sendiri or even kalau ada 2,3 babak drama pun quit menarik gak...tapi apa boleh buat rakyat malaysia ni terlalu jakun + taksub dengan benda2 dari luar ni...Wallhualam

~Sekadar luahan rasa..no heart feelings...

Tuesday, 10 July 2012

Sungai Pink

leya | 13:16 |

Sungai kt Senegal ni kaler nye pink...pelik dan ajaib ciptaan Tuhan kn..








Hai abe wat gapo tuh...


Tuesday, 29 May 2012

OooOo menyamar ye...

leya | 13:13 |





Yg last ni paling comel dan cool hahaha...;)

Thursday, 17 May 2012

Ady Putra bercerai!

leya | 13:32 |
Hero idaman aku dan seantero malaya dah bercerai kaba nye...emmm dah tak ada sefahaman n jodoh kate beliau...semua sedia maklum yg isteri beliau dah beberapa kali keguguran namun itu bukanla alasan kepada perceraian mereka berdua...artis ni biasalah kalo tak bercerai tak sah..

baca yang ini pulak ady putra dan isteri hiasi muka depan mingguan ...
mcm dato siti dah muka wife beliau kn..


org hensem ni cepatla jodohnya karang walau dah bercerai pun tu pun kalo tak memilih la...kalo tak memilih pilih je saye abg ady..saye tunggu ye ngeeee...


Saturday, 12 May 2012

Tepung 1 Malaysia

leya | 01:39 |
Salam Tengah Malam dan Salam 1 Malaysia semua..hehe

Lamenye tak mengarang dan melalut kt blog usang ni...kesian btol..nk hampir sebulan gak la blog ni terperam tanpa entry baru...
Baikla tengah2 malam buta ni nak mengomel pasal tepung...kenapa tepung? tepung apa? Mari aku ceritakan.....

Tepung 1 Malaysia...memangla murah lagi berbaloi..affordable kate omputih..sebut apa saja yg ada 1 Malaysia mesti murah lagi menjimatkan bukan? Macam biasalah pasti ada kebaikan dan juga keburukan apabila sesuatu barang yg sama dijual dengan harga yg berlainan..Mungkin berbeza dari segi kualiti atau cara pembuatan dan penghasilan...Tapi pengalaman yg aku sendiri alami ialah dengan TEPUNG 1 Malaysia...Perbezazan harga dengan tepung cap sauh mungkin dalam RM 0.40-RM 0.50 cmtu kot aku pun tak pasti sebab bukan aku yg beli ngeeee...

Alkisahnya one day aku yg rajin ni nak buat kuih..kuih puteri ayu (kelasss..)...so pakaila tepung 1 malaysia ni kan, gedebak gedebuk lepas masak kt kukus tu kuih aku tak menjadi a.k.a tak naik...mula-mula memang aku salahkan diri sendiri dan resipi tu sebab tak jadi kan..redha je la..lepas tu hari lain cuba try test lagi buat kuih yg sama (tak nak mengalah ni) tapi pakai resipi lain plak sebab kononnya salah resipi tu atau salah org yg bagi resipi tu..tapi at last sama jugak memang tak naik kuih aku..jadi macam berat kuih tu..korang tau kan kuih puteri ayu yg mana satu? die macam ala2 aku ehh alaa macam apam gak la, ringan + lembut...
Kali ketiga aku try still tak jadi gak..kali ni aku salahkan pengukus tu plak..haihh
Hari lain aku try buat muffin coklat..muffin aku tak naik malah jadi keras bila dah sejuk..berkecamuk kepala otak aku dok pikirkan masalah yg membelenggu jiwa ni..sampai rase nak bunuh diri (tipu je).

Last2 akak aku cakap puncanya pada tepung 1 malaysia ni sebab kuih-muih dan muffin yg kami orang buat sebelum ni menjadi (betul tak tipu)..aku pun terasa kebenarannya disitu..jadi untuk membuktikan kesahihan hal tersebut, kami cuba try test buat lagi sekali kuih puteri ayu ni pakai tepung cap sauh (ape2 jela selain 1 malaysia tuh)...dan maka hasilnya menjadi! kuih naik dengan kembangnya, begitu juga dengan muffin aku...alhamdulillah (muka berseri-seri)...


ni la kuih puteri ayu yg di war2 kan tadi...

Bukanlah nak mengutuk barang 1 malaysia ni tak bagus..mungkin ada certain part yg tak sesuai utk dibuat...still tepung tu boleh dibuat cekodok ke lempeng ke goreng pisang ke kan...
Okla dah puas mengomel panjang lebar, lepas geram lame tak menaip entry baru kate kan..
Marilah tido..Selamat Malam semua..Wassalam^^

Monday, 16 April 2012

Tempat keje baru..

leya | 13:56 |
Salam 1 Malaysia semua n hepy monday blues..hehehe

Lame sangat x update belog yg kesian ni..dkt sebulan gak la..xde mase sangat dah skrang ni bz keje kt opis (bz la sangat)..pejam celik rupenye dah setahun dh belog aku ni cepatnya mase berlalu..
Update arini berkenaan ngn tmpat keje baruku..bile dah msuk tmpat keje baru ni mcm besela mcm2 prangai ade t'utama senior2 kt cni..yerla senior la katekan...

Memangla perlu ada rase senioriti dlm diri dorang yg dah berbelas2 thn bekerja kt cni kan tapi at the same time perlu gk hormat menghormati sesama manusia lbh2 lagi kt dept aku tu semuanya pmpuan..all ladies kate omputih..kite yg junior n muda mmg automatic akan hormat mereka2 yg senior dan lbh berusia dr kite btol x? tapi bukan bermakna dorang xperlu nk hormat kte yg muda n baru ni...juz hormat sesama manusia n wanita je, as simple as that...

So,bile takde rse hormat sesama manusia maka timbullah perasaan iri hati, ego, bongkak riak dan sebagainya...
paling aku tak suka kt orang yg memburuk2 kan orang lain dibelakangnya..depan kemain baik, pijak semut pun xmati...mcm takde pape je tp kt blakang bkn main mengata,mngutuk itu ini..takpe memang kte xdgr tapi Allah S.WT maha mendengar...1hari akan ada pengajaran utk dorang...

Mcm kes kakak2 kt tmpat keje baru aku ni, kalo aku xde,diorang akan mngumpat psal aku..kalo kwn bru lgi sorang tu xde diorang akan mngumpat plak psal die...mcm tu la seterusnya...mcm harem je..kdg2 benda atau hal kecik pn bole jadi isu..ade ke aku blk umh xbgtau dorang,dorang report kt team leader? benda kcik je kot bole jdi isu...mcm budak2..

Then dorang memang cepat sgt nak buat penilaian ataupun judge org..ape yg dorang nmpk tu yg dorang trus judgekan...tak kenal maka tak cinta..besela kan name pon baru,so mmg take time la nk ssuaikan diri dgn environment bru nie..asalkan aku nk mmber baru yg lain tak kaco life dorang..susah kalo ade orang yg perangai cmtu..fikiran sempit + kolot...selagi ktrang bole bersaba,tahan jela...Wallahualam ^^


Thursday, 22 March 2012

Main-main pulakkk..!

leya | 13:13 |
Macam2 btol la perangai budak2 zaman skrang ni kan..Sanggup la nak merancang benda2 yg melibatkan hati dan perasaan macam tu demi kepentingan diri sendiri..tak kesian ke dgn ahli keluarga yg lain yg percaya bulat2 ape yg terjadi..mesti luluh hati dorang terutama mak ayah bila dapat tau perkara sebenar...


Ada ke patut merancang penculikan diri sendiri demi untuk meluangkan masa bersama teman lelaki kecintaan hati tu? Bagus btol lakonan die sampai adik dia pun percaya dan trauma sampai tak nak pergi sekolah...
Punyala 1 Malaysia ni bersedih meratapi penculikan dia, last2 sebenarnya ianya hanya lakonan ataupun sesuatu yg dirancang...semua dok risau kot mase die kene culik tu sebab dia perempuan kan, kot2 diculik sindiket pelacuran ke pemerdagangan org ke, keldai dadah ke kan...haru dibuatnya...sampai HOT FM sendiri ade buat slot pagi membincangkan pasal penculikan dia...semua yg menalifon pun marahkan si penculik tu..penculik? sape yg culik? kekasih hati budak prempuan tu la kan...

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pahang SAC T. Narenasagaran berkata gadis itu juga mengaku bahawa dia dengan rela hati melarikan diri untuk tinggal di rumah teman lelakinya yang berumur 26 tahun disebabkan tekanan emosi yang dialami.

"Laporan yang dibuat kepada polis dengan mendakwa gadis itu diculik adalah tidak benar kerana dia mengaku dia tidak diculik tetapi melarikan diri dari rumah kerana tekanan perasaan," katanya kepada pemberita di sini hari ini.
Narenasagaran berkata remaja itu sendiri yang menghubungi kedua-dua lelaki dan wanita berkenaan supaya menghantarnya ke rumah teman lelakinya pada hari dia dilapor hilang oleh keluarganya.

Beliau berkata Siti Nur Fatihah kini dihantar ke Rumah Perlindungan Kanak-kanak Sultanah Fatimah di sini untuk kaunseling dan penjagaan kerana dia tidak mahu pulang ke rumah serta merayu tidak mahu menemui sesiapa.

"Kes ini telah selesai dan kami menegaskan bahawa ini bukan kes culik.

 
p/s~ dahla skrang ni tengah heboh pasal kes culik ni, boleh pulak dia main2 mcm tu ek?!

Tuesday, 13 March 2012

Teruknya services!

leya | 13:53 |
Alooppp..lame btol le tak update status kt blog ni ek..sejak keje kt tmpat baru ni memang tak mase sgt sebab keje pn banyak tak mcm tmpat keje lame dulu..ni pun amik mase dr lunch hour kjap nak meng'update' blog..

Hari ahad aritu g dating ke The Curve tu kan..pastu gi makan kt Kenny Rogers...huh sedih btol tgk suasana dalam restoran tu..dapurnya kt luar plak tu, ada ke patut..kebetulan aku dduk kt sbelah je dapur tu so bole le nmpk aktiviti dorang..rase mcm tak proper plak dapur letaknya kt luar..ishhh


Satu hal lagi service pon tak brapa nk bagus sgt..ada ke ptut salah bagi order...mcm biasala kan mntk quarter meal ngn side order tu..tang side order tu la yg dorang salah letak...pastu dah panggil budak tu ckp yg salah letak meal tu, bdak tu juz sengih2 dan blah mcm tu je..ade ke patut? tak pasal2 la ktrang tukar sendiri meal yg salah tu..tak ke mcm spoil tu? Yg muffin tu pun same ktrang mntk chocolate tp die bgi 1 chocolate, 1 banana?? setahu aku la tak terkluar langsung prkataan banana ataupun pisang mase order tdi..aduhaiii fail btol..pekak ke nerbes ke?

Time nak bayar lak pun t'hegeh2 cashier tu nak cari resit untuk meja ktrang..supposly ckp je no.meja trus la dpt trace kn..ni tak buat customer t'tnggu2 lgi adela...dah tu salah pulak ltk no.meja..kt resit lain, yg meja ktrang mkn lain..tp nsb baik menu nya btol...aduhaiii geleng pala aku..

Dah dpt resit tu nk je aku hentam bdak cashier tu..'kalo tak nak byar service charge ni bole tak? dahla salah amik order, meja pn salah"...10% charge tu babe! tak berbaloi btol...

Sepatutnya kejadian cmtu tak bolela terjadi kt restoren yg dah establish mcm tu kan...tgk pkerja die pn mostly mcm budak bru abes skolah..tak matang langsung..tempat pon tak strategik, ade ke patut dapur ltk kt luar sme2 ngn meja customer...sambil mkn ko bole tgk cara dorang bekerja...time aku aritu kebetulan ada sorang staff die tgh marah2 la kot buat keje sambil hentak2 barang..apehal?

p/s~ dah tak nak la lepak kenny rogers kt the curve tu lagi..buat spoil mood je..

Friday, 24 February 2012

Live's change - episode 1

leya | 16:56 |
Hari ni merupakan jumaat terakhir aku kat office skrang nie sebabnya 1hb ni aku akan mula bekerja kat tempat lain...tetiba terasa sayu pula bila tengok office ni lama-lama..isk isk isk..mane tak nya, kt sinila aku memulakan penghidupan baru aku sebagai wanita yg bekerja...senang cakap keje 1st aku la kt sini, abes je study aku dapat offer keje kt sini...walaupun office biasa je, tapi cukupla mengajar aku yg kerdil ni tentang kehidupan alam pekerjaan...banyak betul kenangan dan memory kat office ni..kalau nak cite, sampai dah stat keje baru pun blom tentu abes...cite sikit2 je la ye.

Daripada aku zero tak tahu apa-apa sampaila aku terasa boleh diharapkan dan berguna kepada orang lain...kalau dulu nak pegi keje berhantar, balik keje berambik oleh ayah tu pun kalau ayah cuti (ayah keje shift)..kalau ayah keje terpaksalah aku menempek cari teksi ataupun bas rapid tu..memang mempertaruhkan keselamatan aku jugak sebenarnya sebab area tempat keje aku ni memang ramai foreigner dan black area kate orang..aku tawakal je walaupun ketaq lutut gak la jalan sorang2 nak mencari transport..alhamdulillah blom ada lagi kejadian tak diingini terjadi kepada aku setakat ni...syukur..^^
Dekat setahun bekerja, barulah aku boleh drive sendiri ke tempat keje..lesen berkepam dok simpan dalam purse (hihihi), sebabnye tak berani nk drive...jadinya bergayala aku ke tempat keje memandu mercedes bibah kesayangan ramai tu.

Tu kehidupan kt luar..kt office pulak macam biasalah kenela wajib tahu pasal segala macam Microsoft yg ada kt computer tu kan..daripada aku blur terjuling lagi berpinau mata ngadap computer ni, sampaila aku dijadikan tempat rujukan bos dan opismate yg lain kalau ada masalah allignment lari ke, print xkluar ke, print lain kluar lain ke dan lain-lain lagi...alhamdulillah..aku pun dari masa ke semasa turut sama la belajar jugak..


amacam sopan bukan? kikikiki

Customer plak akan refer kt aku kalau person in charge tu tak ada kat office...lepas ni camana la kan..aku sebenarnya risau sebab company aku ni tak dapat nak cari orang utk replace tempat aku, so tak dapatla aku nak perturunkan segala ilmu dan maklumat2 office ni nanti...huhu

Panjang lebar la pulak ek...tak pe la akan disambung di entry akan datang takut korang muntah plak bace ye x?

okla..selamat berhujung minggu semua..have a nice weekend..! wassalam ^^

Wednesday, 22 February 2012

LOL

leya | 14:08 |
Ajoi dan isterinya sedang bergaduh dalam kereta semasa perjalanan dari Seremban ke Rembau. Biasalah semasa bergaduh, masing-masing berdiam diri. Biasalah sedangkan lidah lagi tergigit..

... Tak lama kemudian, mereka melalui sebuah kampung dan ada sekumpulan kambing dan lembu sedang meragut rumput di tepi padang.

 


Isteri Ajoi menunjuk ke sekawan kambing dan lembu tu dan menyindir kepada Ajoi “adik-beradik awak tu kan?”

“Yup” jawab Ajoi…… “Adik beradik ipar."

.....kita pulak yg kene

Wednesday, 15 February 2012

Tuesday, 14 February 2012

Fakta mengenai LIPAS

leya | 14:32 |

@ Nama lipas atau dalam bahasa Inggeris nya cockroach berasal daripada sepanyol 'cucaracha' yg membawa maksud "serangga gila"

@ Seekor lipas mampu menahan nafas selama 40 minit...hebat tak hebat?

@ Seekor lipas boleh hidup selama 3-4 minggu walaupun kepala dia dah putus!

@ Lipas mempunyai darah berwarna putih.

@ Jika berlaku peperangan nuklear, lipas satu-satunya mahluk yg boleh hidup.

@ Lipas ada gigi di dalam perutnya.

@ Lipas boleh menukar arah sebanyak 25x dalam masa 1 saat!

@ Kalau kaki lipas patah, kaki tu boleh tumbuh semula.

@ Lipas hanya ada 6 kaki tapi mempunyai 18 lutut...erk

@ Lipas boleh berlari sepantas 3batu/sejam

@ Kebanyakan lipas boleh terbang tapi bukan kesemuanya.

@ Lipas bernafas melalui bahagian tepi badannya dan bukan melalui hidung.

@ Agak mustahil untuk menangkap seekor lipas sebab dia ada rambut-rambut halus yg boleh mengesan angin daripada pergerakan apa-apa yg menghampirinya.


p/s~ sentiasa stand by 'cockroach killer' kt tepi meja senang nk nyembur time benda alah ni datang..dia datang bukan nak bgtau kan?

Thursday, 9 February 2012

First trial...

leya | 13:28 |

Erkk..amende yg comot compang camping lagi selekeh nih??

Jangan terjuling..ianya adalah 'Bluebery Cheese Tart'....hahahaha
Semenjak dua menjak ni memang suke nau nak membuat bakery ni terutama muffins, cupcakes dan yg terlatest ialah benda alah ni la...memang sedap cheese tart ni (yg korang beli kt luar tu la...) dan menjadi kegemaran ramai umat manusia tak kira usia...setuju?

Aritu beli buku bakery dan ternampak resipi benda alah nie...setelah diteliti didapati bahawa bahan-bahan ataupun ramuan untuk penyediaan cheese tart ni amatlah mudah lagi senang untuk diperoleh...bahan pun basic punye pun macam tepung,telor,mentega,gula..yg memang siap ada kt dapur rumah masing-masing...cuma yg kena cari tentulah cream cheese nya, tidak takde la ko nak mendapatkan nama cheese tart tu...lepas tu kenala cari gak acuan untuk pastry tu kan..

Gedebak gedebuk gedebak maka jadila mcm gitu hasilnya...memang messy dan cincai btol ghupenya ye..almaklum budak baru belajo...tapiiiiiiiiiiiiiiii dont judge a cooked by the look (main ske ati aku tibai pepatah nih..)..rase yg aku buat ni memang not bad la..takde la sesedap macam kedai tu tapi untuk kepuasan diri bole le..kui kui kui

Lepas dah tau kesilapan sana sini, bole la perbaiki dan mencuba lagi sehingga berjaya...
usaha tangga kejayaan..setuju?

Friday, 3 February 2012

Aiiyaaa apekk..!

leya | 10:26 |
Ni bukan pasal apek jual ikan mahupun apek lori sulat kaba lamaa tapi mengenai jejaka idaman malaya yg sorang ni sape lagi kalau bukan Khairul Fahmi Che Mat..tak habes-habes dgn kontroversi mamat ni, lepas satu,satu gosip hangat pasal beliau...yg terbaru pasal die dah tak bercinta aka berkawan dgn awek kesayangan die tu si Dahlia Teck tapi kini hangat pula berkawan (lame2 bercinta la tu) dgn kawan kepada si Dahlia ni namanya Leuniey (pelik lak name org mane nih??)..mcm2 hal btol...

Bole tahan lawa orangnya, ala-ala Dahlia Teck jgakla..memang mcm tu kot taste si Apek ni nak yg free hair dan nampak style (Walluhalam..)..menurut media malaya Leuniey ni pernah bertunang tapi dah putus tapi tak tahula samada disebabkan oleh jejaka idaman malaya ni ke puncanya atau sebab lain (Wallahualam lagi..)
Jom usha gambar si Leuniey ni...




amacam?


Rimas nengok orang yg suka bertukar-tukar pasangan ni kan...tapi itu hak masing-masing ye tak? jangan sampai menyusahkan atau menghuru harakan hidup orang lain sudahla...^^

p/s~ what goes around comes around....

Thursday, 2 February 2012

Gempak..! tapi gayat wehh...

leya | 15:16 |
Arini jom layan gambar je ok..patutnya semlm la ek? hehe xpela ade aku kesah ngeee...

Sebelum tu gambar2 ni dipanggil 'Rooftopping' iaitu Seni Fotografi Tempat Tinggi...dan diambil oleh opkos la Jurugambar profesional kan...sanggup dia pegi tempat paling tinggi cmnie sebab nk merealisasikan minat bergambarnya...memang cantik gambar2 ni tapi ketaq lutut beb! menggigil jugak la aku nengok gamba2 ni semua..baru tgk gamba blom pegi buat btol2...gilo!






ko bole tenggek mcm tu lalu amik gambar?


Tuesday, 31 January 2012

Kenapa biskut ada lubang-lubang kecil?

leya | 15:02 |

Pernah tak korang terfikir kenapa ada lubang-lubang kecil pada biskut yg korang makan? Paling selalu nampak pada biskut tawar, cream cracker tu le....almost semua biskut tawar mempunyai lubang-lubang kecil pada permukaannya...ianya bukanla sekadar hiasan mahupun suka-suka tapi ada fungsinya..nak tahu? jom usha...


Sebab musabab biskut-biskut ni dilubangkan adalah kerana untuk memastikan biskut-biskut ini masak secara rata. Biskut akan mengeluarkan haba/wap, tanpa lubang-lubang tersebut biskut akan mengelembung dan kelihatan buruk. Selain itu, dengan adanya lubang-lubang ini biskut akan lebih rangup..

1 lagi nak buat lubang-lubang tu pun bukan main suka-suka hati je...kalau lubang terlalu rapat, biskut akan menjadi keras dan kering kerana terlalu banyak wap/haba yg kluar..manakala kalau lubang terlalu jauh pula gelembung-gelembung yg hodoh akan muncul..
hahaha haa amacam? skrang korang dah tahu pasal apa biskut yg korang makan tu ada lubang-lubang kan..


p/s~ sedap pula pekena biskut ni cecah kopi panas..perghhh

Monday, 30 January 2012

Begitulah Awan Nano...

leya | 11:42 |
Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu


ewahhh jom nynyi same2..hehehe
kemain syiok bila lagu ni menang kt AJL mlm tadi...memang deserve pon dengan lontaran vocal mantop + lagu dan lirik yg syahdu penuh tersirat tu...no wonder sebab M.Nasir yg cipta kan...lagu dia sume penuh puitis je..performance hafiz memang best mlm tadi ditambah dgn kehadiran 'ayah' dia part last skali tu hehe..tak sia-sia Herman Tino tu dtg kan support Hafiz...memang dulu pn ade terfikir mesti Hafiz bwk 'ayah' dia ni mse perform AJL nanti hihihihi...tak pun Johan Raja Lawak masuk kejap sambil miming awan nano mcm die perform time Maharaja Lawak tu kn..hahahah kelakar...

Awan Nano won Song of the Year at AJL 26

fuhh lega rasa bila lagu yg betol2 layak bergelar pemenang menjadi juara utk AJL tahun ni...kiranya tak adala nanti cakap2 belakang ataupun penonton mempertikaikan pasal kemenangan si juara. mcm kes tahun lepas kan (rase semua tahu kan..)

cuma sedikit terkilan untuk pemenang naib juara dan tempat ketiga...sorry to say dua2 tak best, i mean mcm biasa je tak ada yg menarik pun..contoh 3suara tu perform mcm masing2 nak tunjukkan kemantapan vocal masing2 sampai serabut jadi lagu tu..komposer cina plak tu...then faizal tahir tu mcm tak layak je dpt no.3..kalau ada yg perasan dan amik tahu faizal tahir mesti akan menang utk AJL setiap tahun walaupun dengan hanya persembahan terbaik ataupun vokal terbaik kan? betol x? at least dia mesti akan membawa pulang sesuatu dari AJL...dan sedikit kecewa bila Yuna tak menang apa2...lagu dia yg 'penakut' tu nampakla strong skit dan agak unik ditambah dgn vokal unik Yuna tu..then lagu Aliyah tu kalo dapat no.3 pun ok gak ganti kan ngn Faizal Tahir tu...huhu..

Tapi tak apa la benda dah jadi kan..anggap je bukan rezeki yg kalah tu kan..tahun depan cuba lagi..^^

p/s~ hepy monday blues yawww...=)


Friday, 27 January 2012

Citer Celaru

leya | 10:26 |
Salam Jumaat semua..semoga jumaat kali ni menceriakan lagi mententeramkan hidup anda okey!

Mesti ramai kan yg mengikuti drama slot Samarinda kt tv3 yg tgh main skrang ni tajuknya 'PELANGI KASIH', yg pelakonnya Nabila Huda ngn Puteri Sarah tu pastu terselit plak si Johan aka BOTAK (Juvana) hehe..masih nak panggil dia Botak walau cite tu dah lame abes dah kan..bukan apa kan ke cite tu yg menaikkan nama die kan...terus lpas cite tu dapat jadi hero kau blakon ngn Fasha Sandha lagi kelasss...



Ok skrang bukan nk cite pasal Botak atau yg ada rambut sekalipun tapi nk cite pasal drama 'Pelangi Kasih' tu la...cite die mcm celaru skit ek? ke aku sorang je yg rase cmtu? sebab tetibe dorang ade kt sekolah pastu plak tetibe dorang tgh keje kt dalam opis plak..lpas iklan kembali blk dorang kt skolah blk? cmne lak tu? ke memang nk buat scene imbas-imbasan mase silam? walaubagaimanapun scene imbasan tu tak menjadi..buat penonton mengeluh lagi adela...garuk kepala aku..

Satu lagi bab laki sorang ni name watak die zarul ke zafrul cmtu la kan...die ni lak tetibe tak ada ribut tak ada angin dia ckp die baru balik dari US blaja...ntah mase bila dia pegi pn tak ada pulak scene nya..pelik btol..pastu tak tahu dan konpius sama ada dia suka si Nabila ke atau si Puteri Sarah tu sebab banyak scene yg celarukan minda akak ni...mcm scene mlm tadi pnye episode, dia dgn tiba-tiba dok pegang tangan si Puteri Sarah ni dan nampak mcm die suka la kan dgn minah tu...ade scene mlm tadi gak yg die ckp die tak nak kehilangan si Nabila (lebih kurang mcm tu la..tak pasti hehe), siap belikan gula2 fevret Nabila dri kecik dulu. Pastu lepas laki tu ckp cmtu muka Nabila jadi mcm konpius (muka mcm tak sudi nak terima apa yg die dengar)..sedangkan mase skolah dulu dia selalu jeles tgk laki tu dgn Puteri Sarah ni berdua-duaan dan bersuap-suapan...(menunjukkan yg dia ada hati dgn laki tu kan? kalo tak buat apa nak jeles bagai..)

Nasib baik watak si Botak tu tak konpius sebab memang nampak dari mula yg die suka kt Nabila dan fokus trus kt dia so scene utk Botak lulus! hahaha...satu lagi drama melayu ni dah mula nak terikut-ikut mcm sinetron Indon plak nak pakai parent yg muda belia...nampak mcm baya2 je, tak pun nampak mcm kakak abang je...saba je la

p/s~ have a nice weekend peeps..! ^^

Wednesday, 18 January 2012

Memandu sambil tgk VCD lucah??!

leya | 12:43 |
Tak senonoh btol kan dengar berita cmtu...boleh pulak memandu sambil menonton tv..tengok VCD lucah pulak tu! memang WTF btol la...sebab kecuaian die, orang lain jadi mangsa..bukan cedera lagi dah tapi dah meninggal dunia sebab eksiden berlanggar dengan si pemandu lori yg bodoh tu..laki bini bangsa india yg bawak motor tu la kesian, meninggal terus on the way nk gi keje...tak memasal anak2 dorang jadi anak yatim piatu serta-merta...kecik2 lagi tu..kesian btol

Bukan la nk condemn ke ape ke tapi pemandu lori dan kenderaan berat yg lain ni memang kebanyakan dorang sangat mementingkan diri sendiri tanpa fikir keselamatan orang or pemandu lain...senang cite KURANG AJAR!..memandu keadaan biasa pun membahayakan orang lain inikan pulak memandu sambil menonton..bukan tengok ombak rindu ke ape ke tapi tengok VCD LUCAH ok!


Bayangkan la boleh jadi eksiden yg teruk disebabkan die yg memandu cuai sambil menonton cite lucah lahanat tu...dia berlanggar dgn lori lain pastu 2buah kereta dan 2buah motor (termasuk motor laki bini india yg mati tu)..sesak teruk sampai 3jam jadinya.

p/s~ risau gak dgn keselamatan diri sendiri ngn org2 tersayang kalau ada pemandu yg cuai mcm tu...mintak dijauhkan dr perkara tak diingini..Amin ^^

Wednesday, 11 January 2012

Sinetron Indonesia yg typical

leya | 13:09 |

Mesti ramai kan yg suke tengok sinetron indon yg melambak2 kt tv tu...kt tv3 tiap2 petang, pastu kat astro plak pagi petang siang malam confirm mesti ade cite indon sampai xtau hari dan waktu sebenar sinetron ni ke udara (yerla astro kan suke ulang cite banyak kali kn). Yg paling stress bila astro bt tayangan marathon cite sinetron ni dri pagi sampaila ke petang...muak + jelak plak tgk, rase mcm bkn dok kt msia je..dolu2 time skolah dulu sukela jgak nengok sbb bese la aktor2 die yg ensem lagi menjambukan tu..tp skrang bila dah meningkat dewasa dan bole berfikiran rasional (cewahhh..) terasa mcm bongok je kalo tgk cite sinetron indon ni..setelah dikaji, kebanyakan (rase mcm semua je) jln cite atau babak2 dlm sinetron indon ni lebih kurang sama je..jom kite list kan:

1) biasanya cerita tentang kisah cinta yg tidak direstui oleh orang tua kerana perbezaan darjat & pangkat serta gaya sosial.

2) watak utama prempuan (heroin) biasanya miskin, baik tapi sering teraniaya.

3) watak antagonis prempuan plak slalu lebih cantik dr watak utama dan tersangatlah jahatnya sampai tak tercapai dek akal kejahatan dorang tu.

4) watak lelaki selalunya kaya raya dan hensem

5) jalan cerita yg meleret-leret, dendam yg tak berkesudahan la kirenya

6) selalunya pasal harta ataupun tertukar anak waktu kecik dulu

7) make-up melebih-lebih, time babak nk solat pun masih pakai gincu merah dan bulu mata palsu..wtf

8) interframe yg terlalu lama..bayangkan bila scene terkejut pastu watak yg terlibat dlm 10 orang, camera akan fokus kan wajah mimik terkejut setiap watak satu persatu...dan bila sampai org yg terakhir, bersambung la pulok..damn

9) mesti ada anti-klimaks..contohnya bila masalah tu mcm dah slesai or abes, akan muncul plak masalah baru yg lebih merumitkan...!

10) banyak gk scene2 yg tak logik...kalo kite fikir2 balik xkan la ada orang yg sanggup biarkan diri teraniaya sampai begitu teruk skali kn...


Tuesday, 3 January 2012

Dapat tengok jugak akhirnya...

leya | 17:07 |

Hahaha akhirnya dapat jugak la tengok filem melayu cinta terbaik abad ini katenye, tak lain tak bukan 'OMBAK RINDU'...tengok pon pakai Astro First je, tengok sampai muntah untuk dua hari. For me cite ni BIASA je..tak de yg menarik perhatian sangat pun..even air mati pon tak kluar2 walaupun sangat berharap ianya terjadi huhuhuhu...cite die terlalu slow dan agak boring..dan banyak gak la part2 yg tak masuk akal...
Paling leya benci dan menyampah watak Lisa (Mila Emilya), bukan wataknya tapi si pelaku watak tersebut..lisa la kan sape lagi..die terlalu banyak menjerit sampaikan tak faham langsung apa yg dia cakapkan sepanjang die menengking mcm meroyan tu...memang nampak yg lisa sedaya upaya nak hidupkan watak perempuan kaya yg sombong tapi resultnya ZERO...naik menyampah cara die bawak watak tu..lebih suka or prefer lisa bawak watak kelaka kot kan mcm 'tudung express' tu..serius memang bosan cite ni sampai menguap 2,3x gak la...nasib baikla tak tengok kt wayang kalo tak confirm tido...pelik pulak bile ade orang yg tengok sampai 2,3x dan sampai mengalirkan air mata...ke leya yg tak de perasaan? hati kering kah? hahaha..
Maaflah kepada penggemar or peminat Ombak Rindu ye...bukan nak kutuk ke ape ke cuma komen saje sebagai renungan bersama...tapi kalo kite perhatikan btol2 ade diantara babak2 yg tak berapa logik sikit la psal Maya Karin aka Izzah ni...antaranya ialah:

1) time Izzah kt umah Haris mlm tu sblm dorang nikah, Izzah mcm pakai baju ketat (inner) yg slalu kite pmpuan bertudung pkai tu kalo pkai short sleves tu kan..dahla pakai kain batik memang la sexy kan...dalam cite ni die kan ala2 pmpuan islamic, ajar mengaji lagi plak..tak logik utk dia pakai mcm tu...

2) lepas dah kawen, ade babak Izzah tgh sidai kain sambil berkemban?? hanya tutup dengan towel aje..memang tak logik as a wanita islamic mcm dia tu...even leya yg biasa ni pon akan lengkap berbaju kalo nk sidai kain baju..kalo orang nampak mcm mana? ish ish ish

apa pun rumah ibu Hariz tu memang terbaik...sangatla cantiknya pemandangan...rumah org kaya di kelilingi sawah padi..angin sepoi2 bahasa...

p/s ~ okla ye komen peribadi je ni...sory le kalo nampak mcm bagus je ye..xde niat pun hehehe..peace