Followers

Wednesday, 28 September 2011

~ Selamat Tinggal Syawal...

leya | 12:04 |
uwaaaa arini dah 30 Syawal tau maka hari terakhirla kite nak berhari raya...kejap sungguh mase berlalu rase mcm baru jek puasa (cewahhh..)..mane2 yg rase masih ade rumah2 kawan atau sedara mahupun jiran tetangga yg belom dikunjungi silalah berbuat demikian sekarang atau sebelom jam 12 tgh mlm karang...
uwaaa sedih tau dah abes raya dahla setahun sekali jek hehehe...mesti time weekend aritu korang semua beraya sakan kan pegi ke open2 house mane yg ade almaklum minggu terakhir Hari Raya..
samela jugak ngan aku...hari Sabtu pegi ke open house ehem2 di Cheras nun bersama ngan akak2 tercinta.. name pon 1st time pegi umah beliau maka kesesatan la kami bertiga...ekceli bukan sesat cuma terlajak jek kedepan so kenela u turn balik...sesat time dah sampai ke kawasan perumahan die sebab terlalu banyak lorong n rumah..Alhamdulillah sampai jgak akhirnya selepas calling2...


~ fiwettt...harus ye bersopan (nak jumpe bakal mak mertua)

Tu siang time malamnye pulak sedare mare sebelah ayah plak datang beraya ke rumah kami...ade le dalam 3,4 kete...kecoh la kejap umah tu dengan pkcik makcik oghang nogori sumo eh..ditambah pula dengan dua org kanak2 riang yg kecoh gamat..baru 2org kalo 10org?? rindu plak dgn kazen kecik sorg tu umur 3thn si Damia....ramah dan bijak budaknya comel sgt..tak boleh dok diam..memang tak sunyi la kalo dok berdua ngn dia...


~ Damia si mak nenek... rindu dia


ok esok plak ari Ahad kami plak pegi beraya ke rumah sedara2 ayah yg datang belah malam tadi tu...kebetulan rumah dorang pun dekat2 jek kt Cheras..rupenya dekatla jugak dgn rumah ehem2 yg pegi o.house sabtu aritu...kalo nak pegi umh dorang time ari2 biasa ni memang tak la kan sbb masing2 pun sebok jek ngn keje dan hal masing2...


~ time balik ade geng2 lambongbini ke perari tah berderet2 siap polis control..(macho la konon..)

Dah sampai rumah malam tu terus plak ke rumah jiran ade buat makan2 skit...maka itula kot rumah terakhir disinggahi utk Hari Raya tahun ni...uwaaaa sedih lak rase...time puasa dulu kemain eksaited ngn juadah berbuka pastu dgn xsabar nak pulang ke kampung berhari raya...bila dah raya kadang2 rase rindu time2 bulan puasa dulu pastu sebok jalan2 beraya rumah sanak saudara, kawan2 dan jiran tetangga..skang ni plak bila raya plak bakal melabuhkan tirai rase sayu jek hati ni...tak sangka btol cepat mase berlalu...isk isk isk..


2 comments:

rara pinkmafia said...

heeee.dh habes dh kan rini.

leya said...

a'ah kejap jek kan rase..