Followers

Monday, 12 September 2011

~ alahai kesiannya ....

leya | 12:46 |
Salam Monday Blues semua ... kemalasan bekerja? saye juge begitu ... hihihik

Pagi tdi terbaca dalam paper Metro pasal bayi baru lahir ade masalah .. otak die ade kt luar tempurung kelapa ... kesian sgt bile dengar dan tengok berita cmni kan.. dahla parent die memang menanti saat kelahiran bayi ni sebab dah menunggu hampir 6 tahun untuk menimang cahaya mata pertama... dan bayi ni dilahirkan pada tarikh keramat 31 Ogos yg lalu...

Yang paling sedih dan terkilan bila doktor cakap yg bayi ni hanya menunggu masa untuk dipanggil Allah s.w.t kembali kepadaNYA... hancur luluh hati mak ayah die dengar berita menyedihkan cmtu... kes macam bayi ni pun memang baru pertama kali terjadi dalam sejarah kelahiran bayi kt negara ni...

Mak ayah baby ni pon kecewa gak sebab pihak hospital tak dapat mengesan keadaan bayi sejak dari dalam kandungan... sepatutnya sejak usia kandungan dalam 5, 6bulan dah bole tahu keadaan bayi samada sihat atau sebaliknya... setiap kali check up doktor n nurse ckp keadaan ibu dan bayi selamat tiada masalah.


DERITA...keadaan Eyrshah dengan otaknya di luar kepala.
~ bayi yg menderita ....


Ayah bayi ni pun ade berjumpa pakar perubatan untuk mengenal pasti punca masalah bayi die jadi cmtu tapi xdapat jawapan jgak.. apa pun die tetap redha dgn nasib menimpa anak die...


p/s ~ kita hanya merancang, hanya DIA yg menentukan...

2 comments:

SimplySeoul said...

Ya Allah kesiannya. Sudah dapat rezeki anak tu diduga pula. Mak bapak manalah nak dgr khabar straight-forward gitu.

leya said...

tau xpe kn...besa ujian Allah bgi kt dorg...