Followers

Monday, 27 June 2011

~ 11 TIPS............

leya | 13:56 |
agar tidak bosan semasa berada di dalam lif......

1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya! Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain..

2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit "Diam, semuanya diam!".

3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.

4. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat appoinment?

5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik... tik... tik...

6. Anda pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapalterbang.

7. Ketika pintu menutup, beri pengumuman kepada semua orang. "Bertenang, jangan panik, jap lagi die bukak balik!".

8. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah "Oksigen cukup tak kat situ?"

9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.

10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.

11. Buatlah garis di lantai sekeliling anda menggunakan kapur, lalu beritahu "Ini adalah area SAYA"


p/s ~ ni bgi yg btol2 bosan tahap ape tah bole la cube try test k...SELAMAT MENCUBA..!


hihihihihi

16 comments:

zaty said...

yg 1st tu pernah kena. nsb baek budak yg buat, klau tak bg smash trus.^^

rara pinkmafia said...

dear,skali cuit muke berdarah2 cane?huh sape nk jawap.hehehe

leya said...

zaty: hahaha..yg tu mcm slalu org kne je ek..hamboi smash trus..ganas! ;p
rara: ha yg tu xdapek nk nolong..bt bodo je la nmpknye heee ;p

amna said...

haha, kalau saya buat semua senarai kt atas ni alamat, negro2 yg menetap kt aprtmnt ni duk kata gila la x? hehe.. btw, lucu la. penat gelak :'D

czueka zulaikha said...

haha menarik je :P nak wat nt hehe

mrs.asrafovic said...

suke no 4..
hehe~~

leya said...

amna: cer try buat skali je tgk cmne reaction dorg hahah ;p
czueka: haha good...nnti share kn pngalaman anda..:D
asra: receptionist lif la plak ek hahaha ;p

Gagak said...

nanti saya amalkan..tq sbb berkongsi.kekeke

ABU said...

bagus sungguh tips ini..aku try nnti..hahahhaha

leya said...

gagak: dh amalkan nnti gtau hahaha ;p
abu: try no.3 ko amik gmba sume yg ade dlm lif tu..pastu ko ltk gmba dorg kt entry ko..mmg btol xde kje tu...;p

ayie said...

haha..kalau dok lif nak pergi tingkat 2 je.. sempat ke nak buat semua tu..hehe

leya said...

hehe..kalo takat tngkt 2 kne pilih slh 1 jela cmtu..;p

ibnubaba_04 said...

hoho..nak nek lif pon kena ade tips er..haha

leya said...

hehe sje2 je suke2..ngeee

ishiko said...

"brtenang, jgn panik, jap lg die bukak balik!!" bhahaaa.. blh try ni^^

leya said...

hahaha klaka...ditmbah ngn muke konfiden + poyo msti yg lain nganga trus..ngeee