Followers

Friday, 27 January 2012

Citer Celaru

leya | 10:26 |
Salam Jumaat semua..semoga jumaat kali ni menceriakan lagi mententeramkan hidup anda okey!

Mesti ramai kan yg mengikuti drama slot Samarinda kt tv3 yg tgh main skrang ni tajuknya 'PELANGI KASIH', yg pelakonnya Nabila Huda ngn Puteri Sarah tu pastu terselit plak si Johan aka BOTAK (Juvana) hehe..masih nak panggil dia Botak walau cite tu dah lame abes dah kan..bukan apa kan ke cite tu yg menaikkan nama die kan...terus lpas cite tu dapat jadi hero kau blakon ngn Fasha Sandha lagi kelasss...



Ok skrang bukan nk cite pasal Botak atau yg ada rambut sekalipun tapi nk cite pasal drama 'Pelangi Kasih' tu la...cite die mcm celaru skit ek? ke aku sorang je yg rase cmtu? sebab tetibe dorang ade kt sekolah pastu plak tetibe dorang tgh keje kt dalam opis plak..lpas iklan kembali blk dorang kt skolah blk? cmne lak tu? ke memang nk buat scene imbas-imbasan mase silam? walaubagaimanapun scene imbasan tu tak menjadi..buat penonton mengeluh lagi adela...garuk kepala aku..

Satu lagi bab laki sorang ni name watak die zarul ke zafrul cmtu la kan...die ni lak tetibe tak ada ribut tak ada angin dia ckp die baru balik dari US blaja...ntah mase bila dia pegi pn tak ada pulak scene nya..pelik btol..pastu tak tahu dan konpius sama ada dia suka si Nabila ke atau si Puteri Sarah tu sebab banyak scene yg celarukan minda akak ni...mcm scene mlm tadi pnye episode, dia dgn tiba-tiba dok pegang tangan si Puteri Sarah ni dan nampak mcm die suka la kan dgn minah tu...ade scene mlm tadi gak yg die ckp die tak nak kehilangan si Nabila (lebih kurang mcm tu la..tak pasti hehe), siap belikan gula2 fevret Nabila dri kecik dulu. Pastu lepas laki tu ckp cmtu muka Nabila jadi mcm konpius (muka mcm tak sudi nak terima apa yg die dengar)..sedangkan mase skolah dulu dia selalu jeles tgk laki tu dgn Puteri Sarah ni berdua-duaan dan bersuap-suapan...(menunjukkan yg dia ada hati dgn laki tu kan? kalo tak buat apa nak jeles bagai..)

Nasib baik watak si Botak tu tak konpius sebab memang nampak dari mula yg die suka kt Nabila dan fokus trus kt dia so scene utk Botak lulus! hahaha...satu lagi drama melayu ni dah mula nak terikut-ikut mcm sinetron Indon plak nak pakai parent yg muda belia...nampak mcm baya2 je, tak pun nampak mcm kakak abang je...saba je la

p/s~ have a nice weekend peeps..! ^^

6 comments:

idahMOMOE said...

aahkan, bila pening pening gini rasa malas nak follow dah cite tu. hihi :)

leya said...

btol tu babe..rse nyampah lak ek

EZAD AMIR said...

aq x tgk pn cite ni...

era kecik said...

tak tengok cite tu >.<

:: tengok ari tu, tu pon sekejap..

Bobo said...

tula lah kan, cite melayu ni plot dia tak berapa kemas..

leya said...

EZAD & era: xde feel nk tgk ye x?

Bobo: tau xpe, main blasah je jln citenya janji org tgk ktenye