Followers

Tuesday, 3 January 2012

Dapat tengok jugak akhirnya...

leya | 17:07 |

Hahaha akhirnya dapat jugak la tengok filem melayu cinta terbaik abad ini katenye, tak lain tak bukan 'OMBAK RINDU'...tengok pon pakai Astro First je, tengok sampai muntah untuk dua hari. For me cite ni BIASA je..tak de yg menarik perhatian sangat pun..even air mati pon tak kluar2 walaupun sangat berharap ianya terjadi huhuhuhu...cite die terlalu slow dan agak boring..dan banyak gak la part2 yg tak masuk akal...
Paling leya benci dan menyampah watak Lisa (Mila Emilya), bukan wataknya tapi si pelaku watak tersebut..lisa la kan sape lagi..die terlalu banyak menjerit sampaikan tak faham langsung apa yg dia cakapkan sepanjang die menengking mcm meroyan tu...memang nampak yg lisa sedaya upaya nak hidupkan watak perempuan kaya yg sombong tapi resultnya ZERO...naik menyampah cara die bawak watak tu..lebih suka or prefer lisa bawak watak kelaka kot kan mcm 'tudung express' tu..serius memang bosan cite ni sampai menguap 2,3x gak la...nasib baikla tak tengok kt wayang kalo tak confirm tido...pelik pulak bile ade orang yg tengok sampai 2,3x dan sampai mengalirkan air mata...ke leya yg tak de perasaan? hati kering kah? hahaha..
Maaflah kepada penggemar or peminat Ombak Rindu ye...bukan nak kutuk ke ape ke cuma komen saje sebagai renungan bersama...tapi kalo kite perhatikan btol2 ade diantara babak2 yg tak berapa logik sikit la psal Maya Karin aka Izzah ni...antaranya ialah:

1) time Izzah kt umah Haris mlm tu sblm dorang nikah, Izzah mcm pakai baju ketat (inner) yg slalu kite pmpuan bertudung pkai tu kalo pkai short sleves tu kan..dahla pakai kain batik memang la sexy kan...dalam cite ni die kan ala2 pmpuan islamic, ajar mengaji lagi plak..tak logik utk dia pakai mcm tu...

2) lepas dah kawen, ade babak Izzah tgh sidai kain sambil berkemban?? hanya tutup dengan towel aje..memang tak logik as a wanita islamic mcm dia tu...even leya yg biasa ni pon akan lengkap berbaju kalo nk sidai kain baju..kalo orang nampak mcm mana? ish ish ish

apa pun rumah ibu Hariz tu memang terbaik...sangatla cantiknya pemandangan...rumah org kaya di kelilingi sawah padi..angin sepoi2 bahasa...

p/s ~ okla ye komen peribadi je ni...sory le kalo nampak mcm bagus je ye..xde niat pun hehehe..peace


No comments: