Followers

Monday, 30 May 2011

@ The Priest @

leya | 13:18 |
alooooo....

still xdpt nk log in google acc ni la..psl ape haa? xdpt la aku nk mengomen2 blog org n blog sndiri...haih

Last Saturday aku ngn boyfie g mnonton wyg kt bkt raja cite 'The Priest'...sume pn msti tau mksd 'Priest' tu ialah paderi kn...so cnfirm la ade unsur keagamaan skit dlm film nie...at first trpkir gk bole ke nk nengok cte2 psl agama lain nie...tu kalo pkir at -ve side la kn...but then kne pkir at +ve side gk yg kte tgk juz for fun or maybe bole tau skit2 psal agama lain kn...gain more knowledge bak kte omputeh..ngeeee


File:Priest Poster.jpg


cte die simple je pn...kisah seorg paderi yg berusaha mnghapuskan vampire a.k.a pontianak yg ttibe mncul kt tmpt dorg...at the same time nk cri n slamatkn ank pmpuan die yg diculik oleh ketua vampire tu...ekcely human vampire...pntianak jadian daaa

agk xtratur gk plot cite ni sbenarnye...

yg peliknye anak pmpuan die tu xknal ayh die...mngkin director nk bgtau yg ank die dh lme kne culik tp keadaan ank die still sme time bru culik aritu...pttnye buatla mcm kne culik since dri bdak2 ke then ayh die yg dh jdi paderi tu nk cri ank die yg ilang brthn2 ke....bru syiok!

rupe2 nye yg culik ank die tu kwn paderi die gk...kre nk bls dendam sbb mse dolu2 dorg msuk gua then diserang ngn vmpire, si paderi ni dpt slmt kn diri tp kwn die tu xdpt slmt so kne serang ngn sekumpln vmpire yg dok dlm gua tu...pastu tah cmne die kne sampuk ke per tah jdila die pntianak jadian plak...muke ensem tp der taring...vampire jantan ye...

nk jdikn cte muncul plak sorg laki polis ni yg ktenye bf kpd ank paderi tu...(pulakkk...)..knon muncul ala2 hero nk slamtkan buah hati la tu...last2 ayh pmpuan tu jgk yg dpt slmt kn ank die sndiri...

yg peliknye tmpt action2 nye kt pdang pasir..pastu ttibe ade rail kretapi n dorg brlwn2 kt kretapi yg brjln tu...
dorg ade plak knderaan cnggih...nmpk cm moto tp lain skit la cnggih lgi...erk

tp last2 yg dpt mmbunuh vampire jadian ngn sgala vmpire yg ade dlm kretapi tu ialah kwn paderi tu pmpuan plak tu...paderi pmpuan (biarawati) kot...sbb die letupkan kn ke cmne tah...tu yg aku ckp kt boyfie yg hero sbenarnye paderi pmpuan tu...die kluar dr kpulan asap2 dgn machonye...mcm lara croft tomb raider tu...perghh..

mmg brtrabur le plot cite nie...mcm tngkap muat je...sit kt wyg pn byk kosong...dri 10 aku leh bgi 5 1/2 je...
xtgk pn xpe kot..hahaha
ape pn 1 prcubaan yg baik kot...;p



2 comments:

man said...

dah lama tak tengok wayang.

leya said...

alalala..yeke cian..