Followers

Friday, 9 December 2011

~Mat Rempit Sempit

leya | 12:25 |
Diserang dan disamun oleh bukan sorang,bukan 2orang mahupun 3orang tapi 10orang Mat Rempit amatlah menakutkan dan merisaukan...dorang ni memang dah tak ade keje..tu je la keje yg mampu dorang buat merempit buang masa pastu merompak menyamun tak tentu pasal..memang what the frog dorang nie...tak tau dah nak kate ape..macam tuuuuttttttt....kt jalan raya kemain berlagak press motor kuat2 konon nak bgtau yg die tu mat rempit sejati..ade aku kesah! pastu dorang ni kalo dengan geng boleh la berlagak konon bagus dah merempit ramai2,ragut sana,samun sini..cuba bt sorang2 tengok? 10 lawan 1 memang la dorang menang..bukan menang lagi dah memang berjaya success btol tu..cuba bt kje merempit,merompak,meragut,menyamun sume sorang2..boleh? dahla kurang wangi,kurang ilmu,kurang akal pendek  kate memang serba kekurangan la dorang sume nie..hidup nak menyusahkan orang je..tak fikir ke perasaan orang lain? kalo ye pun fikirla perasaan family dorang terutama mak bapak dorang..tak ke kecewa + sedih kalau tau perangai n kegiatan tak bermoral dan tak berperi kemanusian anak2 dorang ni...mat2 rempit ni pun menyamun ramai2 sebab nak kaburkan mate si mangsa..bila dah ramai sangat kite pun jadi mcm blur mana 1 or mcmana nak buat report kt polis..kalo 1,2 motor boleh kan nak amik no plat moto ke atau nak cam gaya sememeh dorang tu..tapi kalo dah sampai 10org ape bole buat...cuma harapla kt dorang ni janganla cederakan mangsa2 yg dorang samun tu karang berganda2 plak dosa kalau si mangsa tu meninggal..
mintak dijauhkan dari disamun atau terserempak dgn mat2 rempit lahabau nie..amin..^^


p/s~ camane la nak hapuskan mat rempit nie? nak sumpit dorang sekor2 bole?

2 comments:

ABU said...

diorang ni bagus kalau dibuang negara.. hantar pegi satu pulau biar diorang semua kat situ..

leya said...

bagus gk idea tu..kt pulau xbole mrempit biar dorg mati kutu situ..