Followers

Sunday, 27 January 2013

Terima Kasih En.Nelayan..

leya | 01:31 |
Recently kita dikejutkan dengan berita mengenai seorang kanak-kanak lelaki yg hilang dan mayatnya dijumpai terapung di sungai oleh seorang nelayan. Lebih menyayat hati mayatnya hampir reput which means kalau nelayan tersebut tak jumpa mayat kanak-kanak tersebut this case will remain unstop..I was thinking and wondering adakah pihak polis akan atau cuba berusaha untuk mencari kanak-kanak yg hilang itu di sungai-sungai berhampiran? Rasanya tak pernah langsung pihak polis tekankan mengenai sungai atau laut atau lombong mahupun longkang...dan sewaktu kegiatan mencari kanak-kanak yg hilang tersebut berjalan dan giat dilaksanakan, kanak-kanak malang itu telah pun mati..SUDAH mati ok..dan mayat telah hampir reput menandakan mendiang telah mati 5-6 hari yg lalu...iaitu hari yg pihak polis dan pihak-pihak yg lain BARU mempergiatkan aktiviti mencari kanak-kanak yg hilang itu..time tu la nak edar risalah bagai sambil senyum-senyum sebab dapat masuk TV...


Mengikut kronologi yg aku baca dalam surat khabar, pihak polis hanya bertindak setelah 2 hari kanak-kanak tersebut hilang..hows dat? 2hari tu macam-macam kemungkinan boleh jadi terutama pada kanak-kanak sekecil beliau...Apa ke lembap slow nya tindakan yg diambil oleh mereka-mereka ini? Mayat kanak-kanak itu pun dijumpai oleh orang awam dan bukannya dijumpai oleh pihak polis dan sewaktu dengannya!!
Apa akan berlaku sekiranya nelayan tersebut tidak turun menangkap ikan pada hari tersebut? Jika dia turun menangkap ikan pada keesokkan harinya,ataupun lusa ataupun mungkin tulat atau boleh jadi minggu depan,apa akan terjadi pada mayat kanak-kanak malang itu? Mungkin hanya tinggal tulang,dimakan binatang ataupun terus hanyut dibawa arus sehingga kemana kita pun tak tahu...

Tiba-tiba teringat kepada seorang kanak-kanak iaitu adik Sharlinie yg hilang hampir 5,6tahun yg lalu sehingga kini masih belum ditemui...mungkin kes yg sama seperti adik William yg mayatnya dijumpai di sungai? Bila dah lama sangat mayat dah reput dan dimakan binatang lalu hilanglah jasad beliau...Wallahualam..

Dan tiba-tiba lagi aku teringat jokes Harith Iskander dalam Lawak Ke Der pasal polis Malaysia lembap bertindak n buat kerja...one word yg aku ingat dia cakap is 'CASE UNSTOP'...which when i think about it wisely,it is TRUE..VERY TRUE..!

*Semoga keluarga adik mendiang William tabah menghadapi dugaan yg melanda mereka sekeluarga...and reminder to all................DONT EVER LEAVE YOUR KIDS ALONE..!


Wassalam...........



3 comments:

Anonymous said...

to move . This kind of group ,let them know :Real [url=http://www.christianlouboutinshoessaleus.com]red sole designer shoes[/url]

to your . In case you are preparing any other part imitation , or maybe . - The best way kitchen counter amazing features are able to easy the 2 roster [url=http://www.christianlouboutinshoessaleus.com/christian-louboutin-women-christian-louboutin-pumps-discount-1_3.html]christian louboutin daffodile point-toe platform pumps[/url]


Shop for cheap Red Bottom Shoes from certified Christian Louboutin Outlet now with Quickly Shipping and delivery, Protected Payment & Superior Support Services at

You may also like:[url=http://www.christianlouboutinshoessaleus.com/christian-louboutin-women-christian-louboutin-pumps-discount-1_3.html]christian louboutin bruges pumps[/url]

Anonymous said...

PteIhxOcrBbr [url=http://adidas51.webnode.jp/]nike air[/url]QqoPkpVjnJdi [url=http://nikeonline.blog.fc2blog.net/]nike sb[/url]DthEykRedMbi [url=http://nikeair350.blog.fc2.com/]nike シューズ[/url]HcsJvsOpcOli [url=http://nikeshose.blog.fc2.com/]スニーカー nike[/urlThmZriZhdVgd [url=http://nikeonlie11.blog.fc2blog.net/]nike ランニング[/url]DwoShaBzsMdb [url=http://ナイキシューズ.seesaa.net/]ナイキ フリー[/url]SfuYxaNngJcd [url=http://シューズナイキ.seesaa.net/]nike[/url]XseHgwAflBba [url=http://nikeair11.seesaa.net/]ナイキスニーカー[/url]TjbQxlVhnDik [url=http://niker.seesaa.net/]nike[/url] DjiZepXrwBkv [url=http://nikeshose11.blog.fc2.com/]ナイキ フリー[/url]TjlUtjBsdOue

Anonymous said...

[p][url=http://www.disclarisonicsale.com]discount clarisonic mia[/url] Overjoyed . waterproof impress, but also gentle [url=http://www.disclarisonicsale.com]clarisonic mia sale[/url] enough . Adopting a Deep Cleaning Ritual Benefits for Your Skin

Considering all the hype around deep skin cleaning, you may wonder just what all the hubbub's about . It is rather user friendly, possessing just a individual velocity plus a a single option [url=http://www.disclarisonicsale.com]cheap clarisonic mia outlet[/url] handle . The outermost skin layer will feel supple and fresh . Dryness actually exacerbates [url=http://www.disclarisonicsale.com]clarisonic [/url] the appearance of wrinkles . That was no [url=http://www.disclarisonicsale.com]clarisonic sale[/url] fun at all . Usually, consumers use this cleansing system with their favorite skin cleansing solutions in the form of soaps and the like.[/p]