Followers

Saturday, 4 January 2014

Artis muda berhijrah..

leya | 17:57 |

Semenjak 2menjak ni dah makin ramai n bertambah artis perempuan kt Malaysia ni yg berhijrah dari free hair kepada bertudung litup. Sangat sweet n gojes je mereka2 ni bila mengenakan tudung or shawls dan berfesyen muslimah. Admired them a lot. Paling ketara dgn perubahan yg drastik mcm Wardina, Irma Hasmie, Catriona Ross, Yatt Hamzah, Siti Nordiana, Farah Ashikin, Diana Amir, Shila Amzah, Abby Abadi, Memey dan Puteri Sarah. Sebelum berhijrah mereka2 ni memang berpakaian agak seksi dan adakalanya menjolok mata. Selepas berhijrah ni mereka memang betul2 berpakaian mengikut syariat islam iaitu berjubah ataupun berbaju loose dan diserikan dgn tudung or shawls yg menutup dada dan dipakai sopan sekali. Thumbs up utk mereka semua. 

Tapi adakalanya aku tak paham kenapa ada artis yg memang diawal kemunculan mereka memang dah bertudung litup tetapi ada sesuatu yg mengganggu imej mereka seperti Bienda dan Fida Ibrahim. Dgn mekap yg tebal dan kening yg ketara dicukur dan dilukis, imej Bienda nampak teruk sangat. Fesyen yg dikenakan pun agak heavy sgt nampak messy sana sini ditambah dgn pemakaian contact lense berbagai warna. Mcm Wardina yg aku perasan masa awal2 berhijah kening dia memang dicukur la tapi tak lama lepas tu kening dia dah tumbuh lebat dan dia hanya membiarkan saja. Mcm si Fida ni plak kadang2 dia pakai baju ketat pastu tak tutup dada. Alasannya dia hanya mengikut tuntutan pereka fesyen dan menjadi model utk produk sliming. Walllahualam.....




fida

Semoga mereka berdua mendapat hidayah utk membezakan antara tuntutan syariat dan tuntutan manusia mana satu lebih penting dan harus diutamakan...amin

Wassalam...............

No comments: