Followers

Friday, 24 February 2012

Live's change - episode 1

leya | 16:56 |
Hari ni merupakan jumaat terakhir aku kat office skrang nie sebabnya 1hb ni aku akan mula bekerja kat tempat lain...tetiba terasa sayu pula bila tengok office ni lama-lama..isk isk isk..mane tak nya, kt sinila aku memulakan penghidupan baru aku sebagai wanita yg bekerja...senang cakap keje 1st aku la kt sini, abes je study aku dapat offer keje kt sini...walaupun office biasa je, tapi cukupla mengajar aku yg kerdil ni tentang kehidupan alam pekerjaan...banyak betul kenangan dan memory kat office ni..kalau nak cite, sampai dah stat keje baru pun blom tentu abes...cite sikit2 je la ye.

Daripada aku zero tak tahu apa-apa sampaila aku terasa boleh diharapkan dan berguna kepada orang lain...kalau dulu nak pegi keje berhantar, balik keje berambik oleh ayah tu pun kalau ayah cuti (ayah keje shift)..kalau ayah keje terpaksalah aku menempek cari teksi ataupun bas rapid tu..memang mempertaruhkan keselamatan aku jugak sebenarnya sebab area tempat keje aku ni memang ramai foreigner dan black area kate orang..aku tawakal je walaupun ketaq lutut gak la jalan sorang2 nak mencari transport..alhamdulillah blom ada lagi kejadian tak diingini terjadi kepada aku setakat ni...syukur..^^
Dekat setahun bekerja, barulah aku boleh drive sendiri ke tempat keje..lesen berkepam dok simpan dalam purse (hihihi), sebabnye tak berani nk drive...jadinya bergayala aku ke tempat keje memandu mercedes bibah kesayangan ramai tu.

Tu kehidupan kt luar..kt office pulak macam biasalah kenela wajib tahu pasal segala macam Microsoft yg ada kt computer tu kan..daripada aku blur terjuling lagi berpinau mata ngadap computer ni, sampaila aku dijadikan tempat rujukan bos dan opismate yg lain kalau ada masalah allignment lari ke, print xkluar ke, print lain kluar lain ke dan lain-lain lagi...alhamdulillah..aku pun dari masa ke semasa turut sama la belajar jugak..


amacam sopan bukan? kikikiki

Customer plak akan refer kt aku kalau person in charge tu tak ada kat office...lepas ni camana la kan..aku sebenarnya risau sebab company aku ni tak dapat nak cari orang utk replace tempat aku, so tak dapatla aku nak perturunkan segala ilmu dan maklumat2 office ni nanti...huhu

Panjang lebar la pulak ek...tak pe la akan disambung di entry akan datang takut korang muntah plak bace ye x?

okla..selamat berhujung minggu semua..have a nice weekend..! wassalam ^^

3 comments:

man said...

setiap keputusan yg dibuat perlu pengorbanan.

tempat lama pasti jadi kenangan..

ABU said...

baik sungguh awk ni, sempat lagi risau pasal company yg tak de orng nak replace awk..

kannn.. sama cam aku kat sini, syng nak tinggalkan company ni, dah banyak kengn dan kawan2.. huhuhuhu..

stay dulu, samapi aku dapat pelung yg lagi bagus baru tegah nak pindah huhuhu..

untoldhistory said...

hahhaha:) takpe nanti bila company dh jumpa org nak replace kakak calling2 lah dia ajar:D



happy working in the new place tho! :D