Followers

Thursday, 9 February 2012

First trial...

leya | 13:28 |

Erkk..amende yg comot compang camping lagi selekeh nih??

Jangan terjuling..ianya adalah 'Bluebery Cheese Tart'....hahahaha
Semenjak dua menjak ni memang suke nau nak membuat bakery ni terutama muffins, cupcakes dan yg terlatest ialah benda alah ni la...memang sedap cheese tart ni (yg korang beli kt luar tu la...) dan menjadi kegemaran ramai umat manusia tak kira usia...setuju?

Aritu beli buku bakery dan ternampak resipi benda alah nie...setelah diteliti didapati bahawa bahan-bahan ataupun ramuan untuk penyediaan cheese tart ni amatlah mudah lagi senang untuk diperoleh...bahan pun basic punye pun macam tepung,telor,mentega,gula..yg memang siap ada kt dapur rumah masing-masing...cuma yg kena cari tentulah cream cheese nya, tidak takde la ko nak mendapatkan nama cheese tart tu...lepas tu kenala cari gak acuan untuk pastry tu kan..

Gedebak gedebuk gedebak maka jadila mcm gitu hasilnya...memang messy dan cincai btol ghupenya ye..almaklum budak baru belajo...tapiiiiiiiiiiiiiiii dont judge a cooked by the look (main ske ati aku tibai pepatah nih..)..rase yg aku buat ni memang not bad la..takde la sesedap macam kedai tu tapi untuk kepuasan diri bole le..kui kui kui

Lepas dah tau kesilapan sana sini, bole la perbaiki dan mencuba lagi sehingga berjaya...
usaha tangga kejayaan..setuju?

6 comments:

Cikpuan rara said...

akk jugak tak terbuat ag benda ni.malas,sbb takut xjd.hehehe

leya said...

hehe..xpe cube try test..lom cuba lom tau

aLyA_syGS said...

wahhh.... bestnya... nak resipi :) hihihi

ibuhebat said...

nice try!! takpe, janji puas hati. hehe

untoldhistory said...

ohmy! i wanttt! i love this:)

leya said...

ibuhebat: btol tu mmg puas hati hehe

untoldhistory: try la buat :)