Followers

Friday, 18 November 2011

Tambah PAHALA ke tambah DOSA..?

leya | 12:15 |
Macam ni punya orang pun ade ke? Seorang lelaki mendakwa memakai 'Susuk Kuat Sembahyang' di tubuh badannya dengan niat untuk mendalami ilmu agama dan beribadat. Katenya setiap kali dengar bunyi Azan, tubuhnya akan merasa panas dan akan ada satu suara berbisik ke telinganya menyuruhnya sembahyang. Dia pakai susuk ni dari kenalannya yg memperkenalkan dia kt sorang ustaz dri Kelantan. haii laki pun ada intention nak pakai susuk ke? whatever susuk it is, dah name susuk surely + confirmly HARAM dalam agama islam kan...nak beribadat dan mendalami ilmu agama tu dah bagus dah tapi why must used all this kind of @#$%^ terms ni? Tak sangka masih ada yg berfikiran jahil dan kolot macam tu sampai sanggup mengetepikan hukum Allah dan memesongkan akidah.

KESAL...Zaki kesal dengan perbuatannya.
suspek


Dengar azan je badan dah menggelupur panas? Hint ape sampai mcm tu? Patutnya dengar azan hati rasa senang + tenteram. Dan dengan hati dan jiwa yg ikhlas kita menunaikan solat, tak payah sampai nak kena ada suara aneh berbisik kt telinga suruh solat ke (suara mak bebel suruh solat tu tak pe..heee). Dah nama pun susuk kan so mesti ada pantang larang nya.. di awal 3bulan pemakaian benda alah ni dia tak boleh pegi ke tanah perkuburan, kalau tak dia akan mendapat penyakit misteri yg sukar utk diubati (tak ada masalah cari masalah la pulak..)..Lelaki ni pun dah kesal dan mnyesal dengan apa yg dia dah buat tu..bagusla gitu kan sebelum terjadi apa2 yg tak diingini, tak cukup dgn tu dapat dosa free2 je...bila2 mase je Allah boleh balas so janganla ada intention sikit pun nak buat benda2 yg memang surely ditegah dan dilarang dalam agama islam ye..(dah mcm ustazah la pulok...ha sesuaila hari jumaat kan heee)..okla tu saje..more details pegila selak paper Harian Metro tu ok..front page kot...Selamat Hari Jumaat dan Selamat Beramal...salam

2 comments:

Miss Volvo said...

pelik la org zaman skg ni..tak fhm aku

leya said...

tau xpe..bnda dh terang2 haram jgak yg nk dibuatnya..