Followers

Friday, 4 November 2011

Lobang hidungmu tetap menjadi pujaan hatiku...

leya | 11:07 |
Image Detail


Pasal apa yg tajuk panjang sangat plak tu? selak2 berita di paper Metro hari ini Leya terbaca kisah sorang laki ni yg jumpa seorang bayi kt depan pasaraya tapi sebenarnya diala bapa kepada bayi berkenaan...hmmm cmane plak tu? to cut it short, maybe laki tu kononnya xde kene mngene dengan bayi tu tapi mungkin ada rasa belas kasihan dia membuat laporan akan kejumpaan bayi berkenaan (firasat Leya je..)..tapi akhirnya terkantoi jgak sebab polis pun dalam masa yg sama tengah siasat pasal bayi tu dan mendapati laki tu lah bapa kandung bayi tersebut...antara faktornya ialah melalui hidung..hehe lobang hidung dorang sama agknya..dah name pun anak beranak kan..paling mnguatkan lagi ujian DNA la...memang sah laki tu bapa kandung bayi tu dan dilahirkan oleh teman wanita beliau, seorang pekerja kedai makan. Polis pun dah tahan kedua2 orang malaun tu..mungkin dorang dah plan dari awal untuk membuang bayi tu dan membuat laporan polis tapi idea tu tak berapa nak bijakla mcm pepatah 'sepandai pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga'...

* Bukanla nak ckp apa tapi most of them yg terlibat kes buang bayi ni dari golongan yg kurang ilmu dari semua sudut aka tak belajar tinggi sampaikan tak tahu menilai perkara haram dan halal serta kesannya di mase akan dtg...keje pun mostly kt kedai makan dan pasaraya...dorang dgn dunia dorang je..24jam berkepit dengan laki dorang (dah kawen tapi blom nikah)..sebab tu mana ada mase nak tgk tv, nk dgr radio, atau baca paper pasal kes2 serupa dorang buat tu..tu yg makin berleluasa je kes mcm ni..kesian ngn bayi tu, dorang pun tak minta nak dilahirkan oleh mak ayah yg berperangai mcm sampah..dorang pun tak nak dilabel sebagai anak diluar nikah...siapa yg nak dipersalahkan dalam hal semacam ni? mak ayah? keadaan sekeliling? lu pikirlah sendiri tepuk dada tanya selera..Wallahualam...^^

No comments: