Followers

Tuesday, 8 November 2011

~ Kisah Burung....

leya | 13:49 |

Haaahhhh malas btol kan nak keje arini yerla dah cuti direct 3hari kan...keje je la demi sesenduk nasik kan...
semalam la mak Leya gi kluar ke tempat menjual barangan hiasan rumah dan membeli sebuah sarang burung buatan sendiri..gantung kan dia kt lampu car porch kt luar tu (yerla tak kan nk gantung kt toilet lak ek)..burung tu akan bertindak balas dengan sesuatu bunyi di sekelilingnya lalu mengeluarkan bunyi sendiri (bunyi burung berkicau la tak kan bunyi rimau lak kan)...tepuk je tangan mesti dia berkicau punyela..
kebetulan Leya tgh batuk2 skrang ni so asal batuk je trus dia berbunyi..yg peliknya time bunyi enjin kete tak de la plak die berbunyi..musykil kejap..

Image Detail
sekadar gambar hiasan


nak dijadikan citer malam tadi kan tengah bersantai2 menonton tv di ruang tamu tetibe je si burung kt luar tu berbunyi pdahal xde pun bunyi2 sebelumnya atau disebaliknya yg membolehkan dia bertindak balas...jeng jeng jeng..seram tak seram?? ade la dalam 2x gak la dia berkicau kicauan tanpa sebab...naik hairan + seram dibuatknya...nak kate ayah balik xde plak, nak kate ade jiran2 kluar msuk ke sidai kain ke pun xde jugak...hai burung kau main2 ye...Leya yg memang penakut ni mula la terbayang yg bukan2...muka dah cuak...makanya untuk mengelakkan sebarang bunyi bunyian yg diluar jangkaan, kakak Leya dah off kan battery yg ada kt sangkar burung tu so dia dah tak akan berbunyi lagi lepas nie...time burung tu berbunyi waktu siang memang happening la skit kan nampak cm suasana desa gitu tapi time berbunyi malam2 tu agak seram skit la kan bukan skit dah boleh naik jugakla bulu roma ni..nak2 kalo bunyi tanpa sebab kan...ishh burung burung...


3 comments:

SimplySeoul said...

wow an artificial birds. Berapa harganya Leya??? New leyauut kan? So flowery, cute.

eszek said...

Salam kenal tuan rumah.
Cuak ek bila ia berbunyi tanpa ada "movement" kt surrounding hahahaha
i folo u back :p

leya said...

SimplySeoul: tak tau la harganye mak yg beli..maybe murah je..yup new layout sje tkr angin hehe thanks..

eszek: salam kenal...tau xpe seram sjuk wooo ;)