Followers

Thursday, 10 November 2011

Aku, Apam dan dot dot dot....

leya | 14:25 |
Tajuk filem terbaru ke atau drama bersiri terbaru ke? oh tidak, hanya tajuk entry dalam blog ni saja..
Malam tadila dengan berbekalkan kudrat yg ada bersama kerajinan dan kesungguhan maka terbuatlah sebuah kuih yg menjadi kegilaan manusia abad ini untuk membuat dan mendapatkannya...mempersembahkan apam polka dotttttt.....!!! kecoh btol ek? adunan apam ni memang sgt la senang cuma campurkan semua dan putar sampai sebati...yg susahnya time nak letak kt cuppies yg kecik tu dan men'dot dot' kan ia...huhh memang menguji kesabaran btol...almaklumla bkn profesional, pakai je la alatan ape yg ada kt dapur tu janji berasap...ada 4 step diperlukan untuk menyiapkan apam ni pertama; letak adunan 3/4 penuh, kedua; letakkan filling bluberry, ketiga; tutupkan atau penuhkan cuppies tdi dgn adunan, keempat; polka dot kan adunan tadi...sakit jgakla pinggang ku ini...mcm org gila jgakla berulang alik ke tmpat kukus tu sebab tak dapat nak siapkan banyak2 so mana yg dah siap dikukuskan dulu...dalam 10-15minit benda alah ni dah masak dah dan boleh disumbat ke mulut...nyam nyam nyam boleh thn la rase cam apam...dulu penah buat sekali time raya tapi dot dia tu salah bajet skit ala2 pemalas rupanya..nk tgk entrynya klik SINI..so xnak cite panjang inilah hasilnya...taraaaaaaa


dot dot pink bersama ijau menjadi pinkjau...


p/s ~ sronok buat benda2 alah ni hehe..aritu buat cupcake,pastu apam polka dot, next time nk try buat kek pula ye..nantikan....daaaaa ^^

No comments: