Followers

Thursday, 20 October 2011

'Tak perasan ada budak kene langgar'??

leya | 11:49 |

Baru2 ni seperti yg sedia maklum kita dikejutkan dengan kejadian menyayat hati di China, seorang budak perempuan 2tahun dilanggar dan digilis 2buah kenderaan namun tiada siapa yg membantu dia yg sedang kesakitan itu (skema la pulok ekk...)..tapi pagi tadi dgr berita kt radio smbil bersiap ke tmpat keje ckp yg budak tu dah pun meninggal dunia semlm...aduhai nasib dia menemui ajal dalam keadaan sebegitu...dunia mesti mengecam '18 orang' yg lalu lalang yg dikatakan hanya melihat dan membiarkan budak tu kesakitan sorg2...pelik sungguh la kan tak kan la langsung takde rase belas kesian ke simpati ke ape ke kan yela budak umur 2tahun tu...

Most of them ckp yg dorang TAK NAMPAK ada budak sedang terbaring kesakitan dilanggar van kt tgh jalan tu..what the frog la kan bole ckp tak nampak padahal siap toleh lak kan pastu blah cmtu jek...
pastu ade pmpuan yg bwk budak kecik tu ckp dia nampak bdak tu terbaring kt jalan tapi die blah gk sebab anak die tu menangis sbb takut tgk budak yg kene langgar tu..adoii ni lagila what the fish kan..kalau la anak kau tu plak yg ada kt tmpat budak kene langgar tu dan ada lak pmpuan yg biarkan serupa mcm kau buat tu apa perasaan kau? ke takde perasaan sebab lom kene lgi kan? pelik bin ajaib btol la..dlm 18 18 org tu tak kan la takde sorg pun mahluk yg bergelar manusia yg cukup akal dan fikiran yg terdetik atau tersentuh hati nak tolong selamatkan budak kecik yg tak tau ape2 tu?? tetiba rase mnyirap lak darah ni bila dorang ckp dorang tak nampak?? yg parent budak tu pon 1 hal la nape dibiarkan budak kecik tu jalan berkeliaran kt tmpt sempit n kete lalu lalang tu?

Dunia oh dunia...mcm2 btol la perangai manusia zaman skrang nie yg tak bole diterima akal...apa pun RIP utk budak malang tu..Yue Yue namenye...^^


No comments: