Followers

Wednesday, 3 August 2011

when anger controls your emotion

leya | 10:32 |

salam..hai selamat hari ke-3 Ramadhan semua...

nak mngeluh dulu..haihhhhhh..ok semenjak 2menjak nie emosi aku ni asik xmenentu aje..skejap2 aku mnjadi seorg yg ceria dan kecoh..skejap2 plak aku menjadi seorg yg garang dan temper (bukan tempe ye...)...so aku membuat kesimpulan bahawa masenye akan tiba..ehem..

Go to fullsize image

agak kasihan yg menjadi mngsa aku pabila temper telah bermaharajalela dlm diri ini...yg selalu jdi mngsa ialah of cos org terdekat, family dan boyfie sndiri..betapa kejamnye aku menengking dan memarahi mereka semua..ohh jahatnya..betapa lemah iman aku bila diuji dengan ujian Allah lebih2 lagi di bulan yg mulia nie..aku tak dapat mengawal emosi sendiri smpai sanggup menjadikan org lain sbgai mngsa..org2 tersayang plak tu...

ape pun itu bukanla emosi aku yg sebenar...mngkin bila 'benda' tu nak jadi so automatically emotion pon jadi tak betol...
nasib baik en.boyfie sudah bagi kate2 nasihat dan saranan so aku pun mula tersedar...turun bawah bersama family semula dan mula menceriakan kembali suasana yg suram tadi..nasib baik mereka memahami..ohh jahatnya aku..utk en.boyfie pun dah say sorry to him..



lepas ni aku harap emosi jahat tu tidak mnguasai diri aku lagi dan aku harap aku dpt mengawalnya...

p/s ~ when anger controls your emotion, silent is the best medicine....^_^ 



6 comments:

SimplySeoul said...

Saya dapat agak masa apa yg akan tiba hehe.

leya said...

hehehe..tau xpe ye..:)

ApiH said...

bulan pose x tak baik marah2...

leya said...

baiklah..disini menyesal...=(

iMBobo said...

minta dijauhkan :) boyfie mesti seorg yg penyabar hehe

leya said...

yup harus die pnyabar kerana sy kurang saba hihihi ;)