Followers

Monday, 15 August 2011

cuba dan cuba lagi...

leya | 16:19 |


Salam 15 Ramadhan semua....
wah kembang kempis kembang kempis idung ni kejap je dah separuh bulan kte berpuasa kan...
ok ape yg cuba dan cuba lagi tu?

ok malam tdi tgk tak Kejohanan Badminton Dunia kt England tu?..and of cos seperti biasa pemain no.1 dunia dari Malaysia Datuk Lee Chong Wei vs Lin Dan dr China tu...dah tak ade pemain lain dah yg mampu ke Final utk melawan si Lin Dan tu selain Lee Chong Wei ni kan...memang mcm wajib je Final dorg berdua akan berentap..memang senget yg amat la time dorg match mlm tadi..berdebau2 jantung ni nengoknye..lepas satu, satu point dorang dapat sampai tak nak kasi chance langsung...memang byk gune mental btol sbb dua2 pun hebat tak hengat punye...

most of the time kalo dorang lawan mesti sampai game ke-3...dan yg ke-3 tula yang macam harem jek nk nengok dorang dok hempas pulas nak menang...lepas kite dpt point,die lak pon same nak dapat point gak..memang tak nak kalah btol...si Lin Dan ni pun memang kebal btol la tgk die..ape yg die makan? lom penah pun die kalah dalam mane2 match...agak2 lepas die menang ni jatuh tak ranking Lee Chong Wei tu?

apa pun Lee Chong Wei memang dah berusaha sehabis baik dah untuk menang..walaupuan kalah tapi match die ngn Lin Dan memang selalu mantap dan tak mengecewakan...at least dia berusaha..nampak kan die memang bertungkus lumus nak kalahkan Lin Dan tu...point pon sipi2 jek..
cuba la lagi di tahun akan datang...tahun bile ha?


2 comments:

ABU said...

malaysia datp tmpt kedua..tak pe la..syabas malaysia..

leya said...

yeahhh..okla gak tu kn..world championship tu...